Fort Not - The Club is Open

Tina Rosenfink 07:33 19 Sep 2020

Det är inte så ofta skivor får betyget mästerligt här på Nöjesguiden, så därför känns det extra kul när det högsta betyget går till debutanter. 

Göteborgsbaserade Fort Not har inte gjort musik tillsammans särskilt länge men har redan etablerat en självklar stil som är precis allt jag tycker om: svensk indiepop som påminner om Peter Bjorn and John, Shout out Louds och Caesars från det tidiga 2000-talet. 

The Club is Open består av vackra melodier, roliga texter och lättsam lo-fi som inte försöker vara något som den inte är. Fort Not känns prestigelösa och genuina på ett betryggande vis. I en samtid där kändisskap och kontakter är huvudnyckeln till framgång är det fint att få ta del av en duo som skapar musik för att det är kul. Sedan hoppas jag såklart att de blir megakända för alla behöver höra Spending time och Mary Ann.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Girlhood - Girlhood

Ryktet säger att Christian Pinchbeck och Tessa Cavanna, som tillsammans utgör musikduon Girlhood, spelar in, skriver och producerar sin musik på en kanalbåt förtöjd vid Notting Hill i London. Pinchbeck har sedan länge ägnat sig åt musikskapande på sin kanalbåt och en dag i sorlet av förbigående utmärkte sig en röst extra mycket. Sjungandes och strosandes hade Tessa Cavanna fångat Christian Pinchbeck uppmärksamhet, och på den vägen är det. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!