Flyckt – Instant Gratification pt 1

Tina Rosenfink 00:00 28 Aug 2020

Den forna Urban Cone-medlemmen Rasmus Flyckt står nu på egna ben under artistnamnet/efternamnet Flyckt. Dessvärre är dessa ben skakiga och bär honom inte in i mål. 

Instant Gratification pt 1 tar ett tydlig avstånd från den lättsamma Urban Cone-indiepopen som så många tyckt om, och jag förstår att det är viktigt för Flyckt att distansera sig från den gångna tiden. Jag tror att målet med EP var att skapa ett komplext elektroniskt verk som porträtterar mörkret som infann sig efter bandets splittring. Men på skivan framgår det inte att han lidit och varit nära på att mista sin musikkarriär, utan han framstår främst som vilsen.

Jag vill inte förminska hans egna upplevelser, men Instant Gratification pt 1 är en rätt intetsägande EP som misslyckas med att väcka de efterfrågade känslorna. Istället tycker jag att musiken såväl som paketeringen saknar riktning. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Fleet Foxes - Shores

Fleet Foxes nya album är en skiva som mer än de flesta påverkats av det läge världen befinner sig i. Existensiella grubblerier har visserligen alltid varit en del av Robin Pecknolds essens, både musikaliskt och textmässigt, men här har covid-19 satt djupare spår än så.