Field Music - Open Here

Patrik Forshage 00:00 31 Jan 2018

De där självgoda brittiska tweedakademikerna med torr humor är lätta att känna igen. För även om Field Music spontant inte skulle vilja klumpas samman med sina äldre släktingar som The Move, 10CC, XTC och Thomas Dolby, eller Sparks-kusinerna från andra sidan i Atlanten, är likheterna slående så fort de öppnar munnen. 

De försöker konstruera sväng och groove byggda på empiriska belägg och matematiska modeller, men viktigare ändå är att vara mångordigt witty och att lyckas bygga komplexa arrangemang- och vokalstrukturer runt i grunden ganska enkla popmelodier. På Open Here lyckas de något sätt med alltihop, inklusive ett kraftigt överanvändande av flöjter och 80-talssynthar, och även om det blir lite styltigt och högtravande ibland är det i högsta grad charmerande.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Kassia Klein - Death To All Things Pop

Låt mig presentera: Death To All Things Pop, en skiva som kommer göra dig till en bättre person. Kassia Klein som består av Maja Gödicke och Kåre Vernby (Farväl Till Ungdomen) är den perfekta mixen av vemod, romance och pop. Den här skivan har fyllt ett tomrum jag inte visste fanns och jag hoppas den gör detsamma för dig. Låtarna Tystnaden och Kokomo kommer gå på repeat från och med nu. Nej det var en lögn. Hela Death To All Things Pop kommer spelas högt och utan paus i mina hörlurar hela hösten.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!