Elliott Smith

admin-kollegorna 18:16 1 Nov 2004
Sprit, ladd och lo-fi sorg fick den 34-årige Elliott Smith att för nästan exakt ett år sedan ge upp genom att sticka en kniv i sitt eget hjärta. Att han inte mådde särskilt bra märks tydligt på de här femton sångerna som han jobbade på innan självmordet. Akustisk pop utgör den störta musikaliska bilden och att han hetsätit Beatles-noter är smärtsamt klart på de första låtarna men den lilla blessyren ersätts på [I]Don't Go Down[/I] av förfärliga gitarroljud som skrapar och släpar mer än ett envist barn. Men sen förstår jag att det måste vara så, det är inte en arg gitarr utan den är ohyggligt ensam och tigger om sällskap, precis som sången och Elliott själv. Men marknaden av ledsna män med gitarr erbjuder så mycket annat i år, Ed Harcourt, Nick Cave, Ron Sexsmith och James Yorkston tränger sig före Elliott Smith den här gången.
Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Michaela Åberg - Merry Crisis

Så länge jag kan minnas har jag varit svag för psykedelisk rock. Musiken lyckas många gånger gräva sig långt innanför huden, men det finns även flera fall då psykrocken har misslyckats och i stället framstått som pretentiös. Det hela beror helt enkelt på vem artisten är. 

Bicep – Isles

2020 var ett år av hemmasittande, men på Isles har Bicep gjort en musikalisk jorden runt-resa, influerade av Londons alla ljud.