Duff McKagan - Tenderness

Patrik Forshage 00:00 1 Jun 2019

Visst borde det funnits någon i Guns N’Roses entourage som hade kunnat berätta några enkla sanningar för Duff McKagan? 

Till exempel att habila basister utan sångröst har dåliga förutsättningar för en solokarriär? I synnerhet om deras låtskrivarkompetens begränsar sig till att skriva långsamma Knockin’ On Heaven’s Door-ripoffs, minus melodier? 

Att det är en universellt erkänt dålig idé att basera ett albums texter på rockstjärnevedermödor i samband med maratonturnéer runt världens stadiumscener? 

Att det möjligen är ännu värre att försöka skriva någon sorts djupare samhällsbetraktelser ur ett ”tour bus window”-perspektiv, och att om man ändå gör det är det synnerligen dumt att understryka det i sitt pressmaterial?

Att den här plågan till skiva väcker en aptit för förstörelse som kanske inte är av just den sort han gjort skivor om tidigare?

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

A$ap Ferg – Floor Seats

Det har gått två år sen A$ap Ferg släppte Still Striving och när han nu återigen gör entré så är det med pondus. Hans distinkta flow tar ingen paus på Floor Seats som är en nästintill militant samling spår som dryper av energi. Det är dock i pauserna från de moderna och intensiva produktionerna som han verkligen kommer till rätta.

Snoh Aalegra – Ugh, Those Feels Again

Snoh Aalegra har, trots en imponerande karriär, lyckas hålla sig precis utanför den svenska allmänhetens synfält. Uppsalas egen r’n’b-drottning har sedan hon lämnade staden blivit samplad av Drake, jobbat med hiphoplegenden Common och haft Prince som mentor. Hennes förra album Feels, som kom ut 2017, fick ett varmt mottagande. På Ugh, Those Feels Again hittar Aalegra tillbaks till samma varma sound. Det doftar av Brandy och Sade när Aalegra tar ton på albumet som borde väcka Sveriges uppmärksamhet.