Duff McKagan - Tenderness

Patrik Forshage 00:00 1 Jun 2019

Visst borde det funnits någon i Guns N’Roses entourage som hade kunnat berätta några enkla sanningar för Duff McKagan? 

Till exempel att habila basister utan sångröst har dåliga förutsättningar för en solokarriär? I synnerhet om deras låtskrivarkompetens begränsar sig till att skriva långsamma Knockin’ On Heaven’s Door-ripoffs, minus melodier? 

Att det är en universellt erkänt dålig idé att basera ett albums texter på rockstjärnevedermödor i samband med maratonturnéer runt världens stadiumscener? 

Att det möjligen är ännu värre att försöka skriva någon sorts djupare samhällsbetraktelser ur ett ”tour bus window”-perspektiv, och att om man ändå gör det är det synnerligen dumt att understryka det i sitt pressmaterial?

Att den här plågan till skiva väcker en aptit för förstörelse som kanske inte är av just den sort han gjort skivor om tidigare?

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Madonna - Madame X

Madonnas påverkan på modern pop bör inte underskattas. Jag blastar lika gärna Like A Prayer på högsta volym i bilen som vem som helst, 30 år efter att låten först släpptes. Men det finns också något så ängsligt med hennes person, som snarare styrt bilden jag har av artisten.