Duff McKagan - Tenderness

Patrik Forshage 00:00 1 Jun 2019

Visst borde det funnits någon i Guns N’Roses entourage som hade kunnat berätta några enkla sanningar för Duff McKagan? 

Till exempel att habila basister utan sångröst har dåliga förutsättningar för en solokarriär? I synnerhet om deras låtskrivarkompetens begränsar sig till att skriva långsamma Knockin’ On Heaven’s Door-ripoffs, minus melodier? 

Att det är en universellt erkänt dålig idé att basera ett albums texter på rockstjärnevedermödor i samband med maratonturnéer runt världens stadiumscener? 

Att det möjligen är ännu värre att försöka skriva någon sorts djupare samhällsbetraktelser ur ett ”tour bus window”-perspektiv, och att om man ändå gör det är det synnerligen dumt att understryka det i sitt pressmaterial?

Att den här plågan till skiva väcker en aptit för förstörelse som kanske inte är av just den sort han gjort skivor om tidigare?

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Summer Walker – Life On Earth

Efter debutalbumet Over It stod det klart att Atlanta hade fått en ny r&b-drottning. Summer Walkers inkännande slow jams har inte bara charmat fans världen över, hela OVO med Drake i spetsen har också fastnat. Det märkets inte minst när Drake hoppade på remixen av Summer Walkers magiska Girls Need Love. Men att bli känd över natt är inte lätt. I slutet av förra året ställde Walker in majoriteten av spelningarna på sin turné på grund av sin sociala ångest. Hon hintade också om att hon var klar med musiken för gott via sin Instagram.

The Jayhawks — Xoxo

Som inget annat band har The Jayhawks ingredienserna för att vara ett nytt The Band. Den genuina hantverksskickligheten. De musikaliska rötterna och en bredd som är häpnadsväckande. I Gary Louris en frontperson med gudabenådad förmåga att skriva till synes enkla midtempolåtar som redan i första strofen fångar med sin unika känslokrok, och som kryddas av ultimata vokalstämmor. En låtkatalog som därmed är fylld av klassiker och borde-vara-klassiker.

Surf Philosophies - Bread Of The Mansion mixtape

Att skapa en mixtape (eller en spellista, nuförtiden) är en väldigt omtänksam gärning. Daniel från Surf Philosophies verkar tycka detsamma, och har skapat ett mixtape till oss som han kallar för Bread Of The Mansion. Det är en mix av samples, instrumentell musik från en tom inspelningsstudio och outtakes på låtar som hamnat mellan stolarna.