Deportees - All Future

Sophie Winberg 00:00 12 Oct 2019

Sist vi hörde de "pessimistiska domedagsprofeterna" Deportees den fina men nattsvarta plattan The Big Sleep, "fanns inte tillstymmelse till framtidshopp", för att citera Patrik Forshage, Om Deportees 2015 hade trängt ihop sig på en psykologs soffa skulle psykologen titta bandet allvarligt i ögonen och säga några allvarsamma ord.

- Ni är i Kühler-Ross-modellens fjärde stadie, grabbar. Depression,

Om Deportees trängt ihop sig på samma lädersoffa idag skulle psykologen kanske istället titta på dem med glansiga ögon och stolt utbrista att "Ni har nått steg fem, killar - acceptans". 

Bakom All Future finns nämligen en fin, handlingskraftig grundtanke; kan vi inte föreställa oss en ljusare framtid så kommer den aldrig finnas. Vågar vi hoppas att allt kommer att bli underbart så blir det kanske så. 

Soundet är bekant. Filat på, moderniserat kanske, med nya röstmanipulationer och hoppfullare arrangemang, men för bandets fans ändå tryggt. Vi hör tydligt vad som gett dem en självklar plats i musiksverige, och en väl värd kvalitetsstämpel. Skillnaden är ett underliggande ljus, och det klär dem.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Surf Philosophies - Bread Of The Mansion mixtape

Att skapa en mixtape (eller en spellista, nuförtiden) är en väldigt omtänksam gärning. Daniel från Surf Philosophies verkar tycka detsamma, och har skapat ett mixtape till oss som han kallar för Bread Of The Mansion. Det är en mix av samples, instrumentell musik från en tom inspelningsstudio och outtakes på låtar som hamnat mellan stolarna. 

Paul Weller - On Sunset

Det hade kunnat barka därhän. Ju äldre den en gång så så distinkta popeleganten blivit, desto mer har han velat visa mer eklektiska, experimenterade och alltför ofta kosmiska sidor av sig själv. Medan flummeriet har tagit allt större plats i hans musik har den blivit allt mindre angelägen. 

Och just så börjar det, med en låt som är ett sentimentalt samtal med - observera ”med”, inte ”om” - en discokula, och varningslamporna blinkar intensivt när låten halvvägs övergår från låt till friformigt ljudcollage. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!