Darin - Tvillingen

Sophie Winberg 00:00 18 Nov 2017

Efter Så Mycket Bättre gjorde Darin en 360 - gissningsvis insåg han att han inte hade råd att inte släppa musik på svenska. Fjärilar i Magen sålde platinum 2015, och nu kommer hans andra svenskspråkiga album släppt på det egna bolaget.

Tvillingen - gissningningsvis döpt efter Darins stjärntecken av en tolvårig flicka (inget ont om sådana) - är en fin, vän skiva och första singeln Ja må du leva har redan sålt två gånger platinum. Det är helt ärligt mer gulligt än någonting annat när han i titelspåret ska berätta hur spontan och galen han är och sjunger att han kanske ska ta en "kurs i språk" och "flippa i Berlin", nästan lika gulligt som att han har en sponsryggsäck på sig på alla pressbilder för att liksom trycka på att han är en världslig man på resa. Men med flera starka låtar och vackra texter är Tvillingen är mer än det, och en väl sammansatt platta. 

Skivbolag: 
Artist: 
1 Visa kommentarer (1)

Fler musikrecensioner

Jim James – Tribute To 2

Jim James har gjort det till en vana att släppa ifrån sig soloalbum, sidoprojekt och coveralbum mellan sina mer ambitiösa My morning Jacket-album, och här fokuserar han på sent 60-tal och tidigt 70-tal. Han blandar välkända sånger som The Beach Boys I Just Wasn’t Made for These Times och en djupt sorgsen akustisk tolkning av Sonny & Chers Baby Don’t Go med mer udda val från tidigare eller senare delar av nittonhundratalet, från Irving Berlin till Abbey Lincoln.