Darin - Tvillingen

Sophie Winberg 00:00 18 Nov 2017

Efter Så Mycket Bättre gjorde Darin en 360 - gissningsvis insåg han att han inte hade råd att inte släppa musik på svenska. Fjärilar i Magen sålde platinum 2015, och nu kommer hans andra svenskspråkiga album släppt på det egna bolaget.

Tvillingen - gissningningsvis döpt efter Darins stjärntecken av en tolvårig flicka (inget ont om sådana) - är en fin, vän skiva och första singeln Ja må du leva har redan sålt två gånger platinum. Det är helt ärligt mer gulligt än någonting annat när han i titelspåret ska berätta hur spontan och galen han är och sjunger att han kanske ska ta en "kurs i språk" och "flippa i Berlin", nästan lika gulligt som att han har en sponsryggsäck på sig på alla pressbilder för att liksom trycka på att han är en världslig man på resa. Men med flera starka låtar och vackra texter är Tvillingen är mer än det, och en väl sammansatt platta. 

Skivbolag: 
Artist: 
1 Visa kommentarer (1)

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Jack White - Boarding House Reach

Att skapa sin egen låda innebär att inte behöva lyssna på den som vill sätta etiketter på dig, förklarar Jack White i Ice Station Zebra, och så blandar han funk, rap (jo, verkligen!) och subtil dov elektronisk rytm med akustiskt jazzpiano till en fullständigt egen groovelåda. På sitt tredje soloalbum är nämligen Jack White redo att utmana var och en som tror sig ha fått grepp om honom och hans musik.