Darin - Tvillingen

Sophie Winberg 00:00 18 Nov 2017

Efter Så Mycket Bättre gjorde Darin en 360 - gissningsvis insåg han att han inte hade råd att inte släppa musik på svenska. Fjärilar i Magen sålde platinum 2015, och nu kommer hans andra svenskspråkiga album släppt på det egna bolaget.

Tvillingen - gissningningsvis döpt efter Darins stjärntecken av en tolvårig flicka (inget ont om sådana) - är en fin, vän skiva och första singeln Ja må du leva har redan sålt två gånger platinum. Det är helt ärligt mer gulligt än någonting annat när han i titelspåret ska berätta hur spontan och galen han är och sjunger att han kanske ska ta en "kurs i språk" och "flippa i Berlin", nästan lika gulligt som att han har en sponsryggsäck på sig på alla pressbilder för att liksom trycka på att han är en världslig man på resa. Men med flera starka låtar och vackra texter är Tvillingen är mer än det, och en väl sammansatt platta. 

Skivbolag: 
Artist: 
1 Visa kommentarer (1)

Fler musikrecensioner

The Rock*A*Teens - Sixth House

Du är förlåten för att aldrig ha hört talas om The Rock*A*Teens, de var som bäst måttligt framgångsrika på den lokala Atlanta-scenen innan de la ned verksamheten för 16 år sedan. Men när de nu är tillbaka med intensiv och rejäl skramlig garagerock och med en frontfigur i Chris Lopez med febrig intensitet, kraftfull pondus och en rejäl dos självironisk humor finns det ändå anledning att låna dem ett öra. Särskilt Lady Macbeth oroar och övertygar.

Dirty Projectors - Lamp Lit Prose

Den sortens hipsterness som Dirty Projectors med sin distinkta Brooklynindie full av modern och dansbar elektronik för några år sedan var självaste sinnebilden av brukar ha kort hållbarhet. Men som få samtida band har Dave Longstreth upprätthållit en sådan status över åren, och när han nu återvänder med finns alla förutsättningar för en fortsättning på det.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!