Chuck Prophet - The Land That Time Forgot

Patrik Forshage 00:29 25 Aug 2020

Den romantiskt sentimentala amerikanska gitarrrocktradition som Chuck Prophet verkar i, och bemästrar till fullo, är tidlös. Det allra mesta på The Land That Time Forgot hade kunnat vara från ett tidigt sjuttiotalsalbum med Elliott Murphy eller Garland Jeffries, från ett album av Syl Sylvain eller Tom Petty från åttiotalet, eller - well - ett Chuck Prophet-album (eget eller med Green on Red) från precis närsomhelst. Med starka melodier och robusta arrangemang med lagoma mängder americanadetaljer, med ett gediget framförande och med välskrivna texter där idoler som Johnny Thunders hyllas är The Land That Time Forgot ett strålande bra rockalbum, som till slut burdust placeras i sin samtid genom en rättfram och vass uppmaning till USA:s sittande president i Get Off the Stage.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Fleet Foxes - Shores

Fleet Foxes nya album är en skiva som mer än de flesta påverkats av det läge världen befinner sig i. Existensiella grubblerier har visserligen alltid varit en del av Robin Pecknolds essens, både musikaliskt och textmässigt, men här har covid-19 satt djupare spår än så.

Hanna Järver - Tusen täta lögner in

Hör och häpna! Hanna Järver är artisten som vi ungdomar förtjänar. Åtminstone om vi ska tro det som skrivits om henne i media. Resonemanget: en ung (!) artist som skriver och producerar sin musik själv, med välskrivna texter på svenska och ett någorlunda unikt sound. En bristvara helt enkelt. Många av de största svenska popartisterna är ju snart 40. Vi behöver nytt blod, vilken tur att vi har Hanna Järver.