Chris Brown – Indigo

Sophie Winberg 00:00 26 Jun 2019

Vet man bara en sak om Chris Brown är det att han 2009 dömdes till fem års villkorlig dom för att ha misshandlat Rihanna. Hans musik slutade spelas på radiokanaler, han nekades inresetillstånd till flera länder och hans konserter fick ställas in. Sedan dess har han jobbat hårt för att göra rätt för sig själv, startat en volontär organisation för våldsförövare och skänkt stora delar av sin förmögenhet. 

Nej, såklart inte. Han har (bland annat) hunnit misshandla Frank Ocean över en parkeringsplats, klä ut sig till en IS-terrorist på Halloween, bli anklagad för våldtäkt, övergrepp, samt för att ha hotat en kvinna med pistol.

Som ett kvitto på att R.Kelly inte lärt oss någonting alls släpper nu Chris Brown sitt tionde studioalbum. Bland andra Justin Bieber, Drake, Lil Wayne, Nicki Minaj, H.E.R, Lil Jon och G-Eazy tyckte det var en rimlig ide att gästa. Brown själv tyckte uppenbarligen plattan var så fantastisk att han inte kunnat peta ett enda av de 32(!!!) spår som trängs på den. Själv tyckte jag den var plågsamt ointressant.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Maple & Rye - For Everything

For Everything är en långsam skiva som drar inspiration från Australien, en geografisk plats som sällan uppmärksammas inom de genrer som jag rör mig bland. I min värld tycks endast Londons mörka tvärgator och södra USAs motorvägar existera. Men Maple & Rye menar att deras verk är lika omväxlande som det australiensiska landskapet - urban stadsmiljö möter öken, möter regnskog möter berg. 

Lucern Raze - International Breakdown

Fem år - en evighet - har passerat sedan Luke Reilly använde namnet Lucern Raze senast. Hastigt avdammat och ännu snabbare inspelat är det förstås inte mycket som är sig likt sedan debutalbumet, åtminstone inte på ytan.