Cherrie – OG (The Mixtape)

levi hielle-bergstrom 00:00 8 May 2019

I vintras gjorde Cherrie och producenten Filip Hunter OG (The Mixtape) under vad Cherrie beskriver som två intensiva månader. Första singeln Kungsliften som gästas av Fricky visade att Cherrie fortfarande kan närma sig sitt lugna R’n’B-sound på ett nytt sätt. Mixtapet blandar spår som påminner om hennes tidigare alster med några pärlor som bryter mönstret. Enamórame med Lamix är just en sån pärla. Filip Hunters produktioner låter som en blandning mellan Drakes Nothing Was The Same och Warren G i modern tappning. En vacker kombination. Den finaste låten är utan tvekan Familjen som gästas av Cherries lillebror K27. 

Sammantaget är OG (The Mixtape) ett personligt bevis på att Cherrie fortfarande kan kombinera attityd med en mogen aura. Alla spår står dock inte ut vilket gör att mixtapet ibland känns något monotont. OG (The Mixtape) är som bäst när Cherrie utforskar nya ljudbilder, det mjuka och sansade vet vi redan att hon bemästrar.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Sabaton - The Great War

Sabaton har alltid varit goda historieberättare. Om det så är om den svenske Karl XII stormaktstid, japanska samurajupproret eller tyska nazisternas framfart har deras skildringar dikterat deras musikaliska dramaturgi. Att då ett dunkelt skyttegravskrig, kännetecknat av dödliga tekniska framsteg, skulle vara det som tog dem till en ny nivå kanske inte var förväntat, men det är precis det som behövdes.