Cherrie – OG (The Mixtape)

levi hielle-bergstrom 00:00 8 May 2019

I vintras gjorde Cherrie och producenten Filip Hunter OG (The Mixtape) under vad Cherrie beskriver som två intensiva månader. Första singeln Kungsliften som gästas av Fricky visade att Cherrie fortfarande kan närma sig sitt lugna R’n’B-sound på ett nytt sätt. Mixtapet blandar spår som påminner om hennes tidigare alster med några pärlor som bryter mönstret. Enamórame med Lamix är just en sån pärla. Filip Hunters produktioner låter som en blandning mellan Drakes Nothing Was The Same och Warren G i modern tappning. En vacker kombination. Den finaste låten är utan tvekan Familjen som gästas av Cherries lillebror K27. 

Sammantaget är OG (The Mixtape) ett personligt bevis på att Cherrie fortfarande kan kombinera attityd med en mogen aura. Alla spår står dock inte ut vilket gör att mixtapet ibland känns något monotont. OG (The Mixtape) är som bäst när Cherrie utforskar nya ljudbilder, det mjuka och sansade vet vi redan att hon bemästrar.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Middle Kids - New Songs for Old Problems

Middle Kids är ett av Australiens främsta up and coming rockband och har sedan sitt första släpp för två år sedan hyllats av musikrecensenter samt nominerats till prestigefyllda priser. Den snabba framgången har lett till en fullängdare och numera två EP-skivor. Det senaste släppet bär det roliga namnet New songs for old problems. Jag tänker ofta att band ältar samma problem och tonsätter samma funderingar till ny musik.