Charlie Hilton - Palana

Julia Vangsnes 00:00 25 Jan 2016

Charlie Hilton från Portland-bandet Blouse säger att musiken på hennes solodebutskiva är mångfaldig, precis som på insidan hos en person. Det låter lovande, men albumet består mest av tillbakablickar till 60-70-tal där Charlies röst med Nico-inspirerade betoningar backas upp av behagande pop. Så fortsätter det, låt efter låt. Det är verkligen inte något fel att ha enhetliga arrangemang, men sammantaget känns helheten forcerad, distanserad, låst och opersonlig, även om Pony, Snow och Lets Go To A Party förmedlar mer frihet, kreativitet och dynamik. 

Palana är en polerad och välgjord produktion signerad Unknown Mortal Orchestras Jacob Portrait och Woods Jarvis Taveniere. Men uttrycksmässigt och artistiskt passerar albumet obemärkt förbi som en harmlös gengångare. 

 
Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

James Dean Bradfield - Even in Exile

Manic Street Preachers-frontmannen James Dean Bradfield är aktuell med en soloskiva som är politiskt laddad i sin stillsamhet. Even in Exile är till stor del inspirerad av den chilenska sångaren och politiska aktivisten Victor Jara, vars liv fick ett mycket tragiskt slut 1973 i samband med militärkuppen i Chile.

Whitney - Candid

Hyllade duon Whitney släpper coveralbumet Candid mitt i den blåsiga sommaren. Det är en samling med tio låtar från bland andra Kelela, David Byrne, John Denver och The Roches. Att släppa coverskiva, eller covers generellt, är ett så fint sätt att ge lite nytt liv åt äldre verk. Eller äldre behöver de nödvändigtvis inte vara, det räcker nog bara med att tycka om låtarna.