Little Mix - Glory Days

Julia Vangsnes 00:00 24 Nov 2016

Jade, Jesy, Leigh-Anne och Perrie har sedan tidigare skördat framgångar med platinasäljande singlar, Brit Awards-nomineringar och nu med funk-poppiga Shout Out To My Ex som närmar sig 63 miljoner YouTube-visningar. Deras fjärde album är en krackelerad uppvisning - från doo woop, pop till reggaeton/blues i en produktion som helhetsmässigt ger ett något distanserat och platt intryck.

Feelgood-spåret Ooops matchas dock perfekt av gästande Charlie Puth som oklanderligt smälter in bland skönsjungande stämmor. De funkiga blåssektionerna och slapbasen i Private Show ger en stollig ljudbild som minner om struttigheten i Paula Abduls Opposites Attract, och även om Power har en kraftfull poprefräng är verserna och halvrappen utan udd. Kommersiell hitfaktor finns däremot i latinpoppiga No More Sad Songs, den optimistiska Nothing Else Matters som inte är en Metallica-cover utan en massiv popdänga med sing-along på slutet.

Fler ljusstrimmor finns i klubbiga och rytmiska Down & Dirty, liksom Your Love med rusig Sugarbabes-vibb och frihetskänsla. Albumfavoriten är den starka pianoballaden Nobody Like You som lyckas bygga upp personlig närvaro som berör.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner