Little Mix - Glory Days

Julia Vangsnes 00:00 24 Nov 2016

Jade, Jesy, Leigh-Anne och Perrie har sedan tidigare skördat framgångar med platinasäljande singlar, Brit Awards-nomineringar och nu med funk-poppiga Shout Out To My Ex som närmar sig 63 miljoner YouTube-visningar. Deras fjärde album är en krackelerad uppvisning - från doo woop, pop till reggaeton/blues i en produktion som helhetsmässigt ger ett något distanserat och platt intryck.

Feelgood-spåret Ooops matchas dock perfekt av gästande Charlie Puth som oklanderligt smälter in bland skönsjungande stämmor. De funkiga blåssektionerna och slapbasen i Private Show ger en stollig ljudbild som minner om struttigheten i Paula Abduls Opposites Attract, och även om Power har en kraftfull poprefräng är verserna och halvrappen utan udd. Kommersiell hitfaktor finns däremot i latinpoppiga No More Sad Songs, den optimistiska Nothing Else Matters som inte är en Metallica-cover utan en massiv popdänga med sing-along på slutet.

Fler ljusstrimmor finns i klubbiga och rytmiska Down & Dirty, liksom Your Love med rusig Sugarbabes-vibb och frihetskänsla. Albumfavoriten är den starka pianoballaden Nobody Like You som lyckas bygga upp personlig närvaro som berör.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

A36 – Area 36

Hans musik är nästan irriterande välproducerad, men på sitt debutalbum sviks han delvis av ett allt för enformigt sound.