Buck Meek - Two Saviors

Love Carbin 00:00 18 Jan 2021

Förutom att vara gitarrist i hajpade indiebandet Big Thief är Buck Meek också en smått udda, men mysig soloartist. Med glimten i ögat låter han det amerikanska folksoundet blandas med lite mer udda musikinslag. Stundtals blir jag helt slagen av hans sångröst eftersom mina tankar förs till Joanna Newsom och Nick Drake. Allt som låter som dem är för mig perfekt. 

Men i någon slags objektivitetsanda måste jag ändå erkänna att han inte riktigt kan mäta sig med mina tidigare nämnda idoler. Tydligen spelades albumet in i en väldigt spartansk anda, till exempel lyssnade ingen på tagningarna innan de var klara med inspelningen. Förstår inte riktigt poängen med detta, eftersom den färdiga produkten ändå låter så putsad. Men men, oputsat eller inte så är albumet fortfarande värt att lyssna på (om du inte har något emot lite udda sångröster). 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Armand Mirpour - Rosor och popcorn

Det brummande ljudet från kylskåpet fick fasas ut i mixern. Så kan det bli när en skiva spelas in på 23 kvadratmeter, varav viss sång direkt genom datorns egna mikrofon. Lofi-soundet tar uttryck i burkiga instrument och ord som ibland är svåra att urskilja. Egentligen kanske det skramliga soundet skulle förstärka skildringen av svärta och trasig verklighet. Men istället lämnar den mig undrande kring om skivan är färdig eller inte.  

Lost Horizons - In Quiet Moments

Lost Horizons släpper nu uppföljaren till Ojalá från 2017 i form av ett dubbelalbum med titeln In Quiet Moments. Lost Horizons utgörs av duon Simon Raymonde, tidigare bassist i Cocteau Twins, och Richard Thomas, tidigare trumslagare i bland annat Dig Juz. Skivan är maxad med drömsk och jazzig pop som framkallar varma känslor hos lyssnaren.