Bruce Springsteen - Letter To You

Raffaella Lindström 00:00 24 Oct 2020

Bruce Springsteen släpper ett av sina bästa album genom tiderna. 

Den mörka, trygga stämman påminner om ett blödande hjärta. Rösten hungrar efter att få berätta om sitt liv. Om kärleken, politiken och småstaden. Rockikonen Bruce Springsteen har länge väckt känslor med sina berättelser, men det nya albumet slår hästlängder. Om du ska lyssna på ett enda album i år är det Letter To You. 

Redan i den första låten One Minute You’re Here reser sig håren på armarna. Vid första anblick kan musiken framstå som klassisk countryinspirerad rock, men i själva verket är låtarna skärvor av ett människoliv.  

På det rosa 1980-talet speglade Bruce Springsteen ungdomens begär. Den råa rösten och de riviga gitarrerna hyllades för att spegla arbetarklassens verklighet. På fjolårets album Western Stars gav rockikonen sig på ett försök att testa ett nytt sound. Då nådde han aldrig hela vägen fram, men på Letter To You tar 71 åriga Bruce Springsteen den autentiska känslan till en helt ny nivå. 

Varje textrad känns som att den är hämtad ur verkligheten. Här finns både skratten och tårarna. Den gråhåriga Bruce Springsteen blickar tillbaka i backspegeln och reflekterar över alla delar av sitt liv. Berättelsen får en skjuts av de sylvassa gitarrerna, men likaså trummorna och saxofonen. Tillsammans skapar de en våg av nostalgi, som sköljer över oss med en påminnelse om att livet flyger förbi. Men också att rocken alltid finns där. Här hämtar Bruce Springsteen sin styrka ifrån. 

 

 

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner