Black Stone Cherry - Family Tree

Christoffer Bertzell 17:12 14 Apr 2018

Jänkarna kan onekligen spela sin rock n roll men är till skillnad från konkurrenter som Rival Sons och The Temperance Movement lite för städade. Det saknas smuts för att sätta kronan på verket. Denna diskrepans mellan rockens själ och utförande gör att bandet emellanåt känns något tråkiga rent av, samtidigt ska de sägas att de ibland lyckades föra samman ett snyggt möte mellan sydstatsrocken och Motown. Det kan landa väl nära platt radiorock, vilket förklarar varför de drar fans från både Lynyrd Skynyrd och Shinedown, men ger likväl bra låtar. Ett starkt kommersiellt koncept som dock skulle må bra av lite mer attityd.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

The Rock*A*Teens - Sixth House

Du är förlåten för att aldrig ha hört talas om The Rock*A*Teens, de var som bäst måttligt framgångsrika på den lokala Atlanta-scenen innan de la ned verksamheten för 16 år sedan. Men när de nu är tillbaka med intensiv och rejäl skramlig garagerock och med en frontfigur i Chris Lopez med febrig intensitet, kraftfull pondus och en rejäl dos självironisk humor finns det ändå anledning att låna dem ett öra. Särskilt Lady Macbeth oroar och övertygar.

Dirty Projectors - Lamp Lit Prose

Den sortens hipsterness som Dirty Projectors med sin distinkta Brooklynindie full av modern och dansbar elektronik för några år sedan var självaste sinnebilden av brukar ha kort hållbarhet. Men som få samtida band har Dave Longstreth upprätthållit en sådan status över åren, och när han nu återvänder med finns alla förutsättningar för en fortsättning på det.