Beth Gibbons & The Polish National Radio Symphony Orchestra – Henryk Górecki: Symphony No. 3 (Symphony of Sorrowful Songs)

Sara Berg 00:00 31 Mar 2019

När Portisheads frontfigur Beth Gibbons nu är tillbaka efter tio års tystnad, var det nog få som kunde föreställa sig att det skulle ske i form av en polsk opera. Inspelningen är från 2014, då Gibbons framförde Henryk Góreckis verk i Warszawa, på samma scen som Jonny Greenwood från Radiohead och Bryce Dessner från The National. Detta är lika mycket en missmodig stråksymfoni som en förtjusande vacker och återhållsam sorgesång. Jag tycker framför allt om det blyga, melankoliska pianot och den mjuka stråkbädden i det tredje stycket, Lento cantabile semplice, som aldrig tröttnar och aldrig tråkar ut. Gibbons visar sig dessutom vara fantastisk som klassisk sångerska, en karriärväg jag hoppas att hon fortsätter att utforska.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Spinning Coin - Hyacinth

Hur kan någon stå emot att falla pladask för den här sortens klassisk skotskt gitarrindie? Musik som utgår från Velvet Underground och som med krångliga gitarrslingor styr sina nerviga och ofta lite tröga popmelodier mellanlandar i åttiotalets Postcard-pop innan den med purfärsk aktualitet är framme i nutiden

Tennis - Swimmer

Lagom till Alla hjärtans dag släpper Tennis sin mest romantiska platta hittills. Duon består av paret Alaina Moore och Patrick Riley, och tillsammans gör de moderna kärleksballader. Inspirationen är hämtad från amerikansk 70-tals rock och vår tidstypiska indiepop.