Beth Gibbons & The Polish National Radio Symphony Orchestra – Henryk Górecki: Symphony No. 3 (Symphony of Sorrowful Songs)

Sara Berg 00:00 31 Mar 2019

När Portisheads frontfigur Beth Gibbons nu är tillbaka efter tio års tystnad, var det nog få som kunde föreställa sig att det skulle ske i form av en polsk opera. Inspelningen är från 2014, då Gibbons framförde Henryk Góreckis verk i Warszawa, på samma scen som Jonny Greenwood från Radiohead och Bryce Dessner från The National. Detta är lika mycket en missmodig stråksymfoni som en förtjusande vacker och återhållsam sorgesång. Jag tycker framför allt om det blyga, melankoliska pianot och den mjuka stråkbädden i det tredje stycket, Lento cantabile semplice, som aldrig tröttnar och aldrig tråkar ut. Gibbons visar sig dessutom vara fantastisk som klassisk sångerska, en karriärväg jag hoppas att hon fortsätter att utforska.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Here Be Wolves — Here Be Wolves

När Karla-Therese Kjellvander bildar duo med den nya bekantskapen Mikael Peterson finns inte tillstymmelse till kompromiss vare i texter eller i musikaliskt engagemang. Hon må vara uttalat icketroende medan han är djupt religiös, men att han vill använda sin musik till att besjunga sin tro på och kärlek till Jesus är inte så udda i den sortens stilla välskrivna americana som är deras gemensamma musikaliska uttryck.