Beth Gibbons & The Polish National Radio Symphony Orchestra – Henryk Górecki: Symphony No. 3 (Symphony of Sorrowful Songs)

Sara Berg 00:00 31 Mar 2019

När Portisheads frontfigur Beth Gibbons nu är tillbaka efter tio års tystnad, var det nog få som kunde föreställa sig att det skulle ske i form av en polsk opera. Inspelningen är från 2014, då Gibbons framförde Henryk Góreckis verk i Warszawa, på samma scen som Jonny Greenwood från Radiohead och Bryce Dessner från The National. Detta är lika mycket en missmodig stråksymfoni som en förtjusande vacker och återhållsam sorgesång. Jag tycker framför allt om det blyga, melankoliska pianot och den mjuka stråkbädden i det tredje stycket, Lento cantabile semplice, som aldrig tröttnar och aldrig tråkar ut. Gibbons visar sig dessutom vara fantastisk som klassisk sångerska, en karriärväg jag hoppas att hon fortsätter att utforska.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

The No Ones - The Great Lost No Ones Album

Ett norskt gubband som habilt och stadigt spelar luftig powerpop tydligt influerad av The Byrds och The Posies, med oantastlig stämsång, gedigna melodier med handfasta refränger och titlar som Sun Station Vadsø? Jamen det kan väl passa bra i afterski-baren, men nu när den är stängd undrar man om det låter sig överföras till skiva med samma engagemang från alla inblandade?