Belle & Sebastian - How To Solve Our Human Problems

Patrik Forshage 00:00 21 Feb 2018

När Belle & Sebastian dukar fram hela festbuffén med 15 rätter för en lång sammanhållen sittning blir den ursprungliga uppdelningen på tre EP-releaser släppta i månadsintervaller begriplig också ur ett estetiskt perspektiv. Varje EP gnistrade av Stuart Murdochs popgenialitet, men tog slut alldeles för fort och lämnade lyssnaren frustrerad och hungrig efter mer. Här blir effekten den motsatta. 

För Belle & Sebastian har nått ett stadie där de excellerar vad de än tar sig an. Upptempopop med antingen Motowntouch eller lätta stråkarrangemang, orkestrerad softrock och instrumentala grooves, Tom Tom Club-disco och elektronisk suggestion, storslagen girl-group-pop och till och med en countryballad - precis allt här är exemplariskt. Men utan rum att luta sig tillbaka och andas ut ibland blir det nästan övermäktigt.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Jack White - Boarding House Reach

Att skapa sin egen låda innebär att inte behöva lyssna på den som vill sätta etiketter på dig, förklarar Jack White i Ice Station Zebra, och så blandar han funk, rap (jo, verkligen!) och subtil dov elektronisk rytm med akustiskt jazzpiano till en fullständigt egen groovelåda. På sitt tredje soloalbum är nämligen Jack White redo att utmana var och en som tror sig ha fått grepp om honom och hans musik.