Belle & Sebastian - How To Solve Our Human Problems

Patrik Forshage 00:00 21 Feb 2018

När Belle & Sebastian dukar fram hela festbuffén med 15 rätter för en lång sammanhållen sittning blir den ursprungliga uppdelningen på tre EP-releaser släppta i månadsintervaller begriplig också ur ett estetiskt perspektiv. Varje EP gnistrade av Stuart Murdochs popgenialitet, men tog slut alldeles för fort och lämnade lyssnaren frustrerad och hungrig efter mer. Här blir effekten den motsatta. 

För Belle & Sebastian har nått ett stadie där de excellerar vad de än tar sig an. Upptempopop med antingen Motowntouch eller lätta stråkarrangemang, orkestrerad softrock och instrumentala grooves, Tom Tom Club-disco och elektronisk suggestion, storslagen girl-group-pop och till och med en countryballad - precis allt här är exemplariskt. Men utan rum att luta sig tillbaka och andas ut ibland blir det nästan övermäktigt.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Kassia Klein - Death To All Things Pop

Låt mig presentera: Death To All Things Pop, en skiva som kommer göra dig till en bättre person. Kassia Klein som består av Maja Gödicke och Kåre Vernby (Farväl Till Ungdomen) är den perfekta mixen av vemod, romance och pop. Den här skivan har fyllt ett tomrum jag inte visste fanns och jag hoppas den gör detsamma för dig. Låtarna Tystnaden och Kokomo kommer gå på repeat från och med nu. Nej det var en lögn. Hela Death To All Things Pop kommer spelas högt och utan paus i mina hörlurar hela hösten.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!