Beirut - Gallipoli

Tina Rosenfink 00:00 30 Jan 2019

Sedan Beirut började släppa musik 2006 har de haft ett oerhört tydligt sound. Jag skulle vilja påstå att det är både en styrka och en svaghet, eftersom jag aldrig blir besviken, men inte heller överraskad. Nya skivan Gallipoli är minst lika trallvänlig, snäll och folkpoppig som tidigare släpp. På ett vis så får Gallipoli ett oförtjänt högt betyg av mig men eftersom jag är en person som älskar att vaggas in i rutiner och är ganska rädd av mig, så tycker jag om det trygga som Beirut erbjuder.  Är man dessutom svag för trumpeter, Zach Condons stämma och hans gamla Falfisaorgan (som vi tidigare hört i Gulag Orkestar och The Flying Club Cup) är det här kanon. Varför förändra ett vinnande koncept?

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Myra Granberg - Bara hälften kvar

Förmodligen känner de flesta till Myra Granberg främst genom hennes superhit Tills mitt hjärta går under, en kärleksförklaring tillägnad hennes lillasyster. Låten slog igenom stort och har streamats åtskilliga gånger på Spotify, rättare sagt över 26 miljoner gånger. Och i våras sällskapade Myra Granberg självaste Miss Li på hennes turné och den annalkande sommaren skulle givetvis bjudit på storslagna planer.

Pure X – Rare Ecstacy 2009-2019

Pure X har ägnat sig åt sin drömska shoegaze-americana i över ett decennium nu. Först under namnet Pure Ecstasy, vilket titeln på den här samlingsskivan vittnar om, men nu under det mindre drogrelaterade Pure X.