Beirut - Gallipoli

Tina Rosenfink 00:00 30 Jan 2019

Sedan Beirut började släppa musik 2006 har de haft ett oerhört tydligt sound. Jag skulle vilja påstå att det är både en styrka och en svaghet, eftersom jag aldrig blir besviken, men inte heller överraskad. Nya skivan Gallipoli är minst lika trallvänlig, snäll och folkpoppig som tidigare släpp. På ett vis så får Gallipoli ett oförtjänt högt betyg av mig men eftersom jag är en person som älskar att vaggas in i rutiner och är ganska rädd av mig, så tycker jag om det trygga som Beirut erbjuder.  Är man dessutom svag för trumpeter, Zach Condons stämma och hans gamla Falfisaorgan (som vi tidigare hört i Gulag Orkestar och The Flying Club Cup) är det här kanon. Varför förändra ett vinnande koncept?

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

James Dean Bradfield - Even in Exile

Manic Street Preachers-frontmannen James Dean Bradfield är aktuell med en soloskiva som är politiskt laddad i sin stillsamhet. Even in Exile är till stor del inspirerad av den chilenska sångaren och politiska aktivisten Victor Jara, vars liv fick ett mycket tragiskt slut 1973 i samband med militärkuppen i Chile.

Whitney - Candid

Hyllade duon Whitney släpper coveralbumet Candid mitt i den blåsiga sommaren. Det är en samling med tio låtar från bland andra Kelela, David Byrne, John Denver och The Roches. Att släppa coverskiva, eller covers generellt, är ett så fint sätt att ge lite nytt liv åt äldre verk. Eller äldre behöver de nödvändigtvis inte vara, det räcker nog bara med att tycka om låtarna.