Anna Ternheim – A Space For Lost Time

Patrik Forshage 00:00 20 Sep 2019

Där Anna Ternheim befinner sig handlar musikskapandet om att förfina sitt uttryck och att vidga ramarna. Inga tvära lappkast, inga omvälvande revolutioner - lyssnaren känner igen sig och den uppmärksamme har möjlighet att identifiera hur en ny influens, en ny inspelningsplats eller en samarbetspartner har satt sina spår, eller var i skapandet förbättringsfokus legat den här gången. 

Med sin snirkliga melodi och framför allt de flerstämmiga tagningarna av Anna Ternheims röst bär ilskna Every Time We Fall (och i någon mån This Is the One) spår av att hon ägnat mycket uppmärksamhet åt Crosby Stills Nash & Young. Att Björn Yttling har mer än ett finger med i den låten märks också, precis somi You Belong with Me, som med återhållen suggestiv rytm och smart avskalat sound hade kunnat vara en Peter Bjorn & John-produktion. 

Det är den nu inte. Skivan är inspelad i Los Angeles och producerad av Thom Monahan, och i lokalt förankrade Remember This finns albumets potentiellt största hit. Med stora ringade gitarrer finns drag av Eagles och senare Don Henley, eller till och med av Tom Pettys soloalbum. Det är soldränkt slickad västkustpop när den är som bäst. 

Anna Ternheim berättar att hennes fokus den här gången handlade om hennes röst och hur hon använde den. Det är tydligast i de mjukaste stunderna, som i Oh Mary, i gripande You Walk Your Own Way och mest av allt i vackra Stars där det finns ögonblick då hon genom att tillåta sin röst att låta svag sjunger starkare än någonsin. 

Utvecklingen är logisk och konsekvent, och innebär att Anna Ternheims sjunde studioskiva är en av hennes bästa. Hur skulle det kunna vara något annat?

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Maple & Rye - For Everything

For Everything är en långsam skiva som drar inspiration från Australien, en geografisk plats som sällan uppmärksammas inom de genrer som jag rör mig bland. I min värld tycks endast Londons mörka tvärgator och södra USAs motorvägar existera. Men Maple & Rye menar att deras verk är lika omväxlande som det australiensiska landskapet - urban stadsmiljö möter öken, möter regnskog möter berg.