Amaranthe - Manifest

Christoffer Bertzell 00:00 5 Oct 2020

På sitt sjätte album tar denna svenska pop metal-sensation för första gången ett steg i en riktning som dikteras mer av besvikelse än beundran. Positivt nog är det ett tyngre sound som placerar gitarren långt fram, men tyvärr är det med en allt för standardiserad formel. När metalcore-inspirerat staccato-riffande och ackordplöjande utgör både stommen och utsmyckandet blir intrycket något fattigt, speciellt efter deras makalösa singel Do or Die som bjöd på uppfriskande aggressivt thrashiga riff.

Samtidigt ska det sägas att bandets låtskrivartalang och känsla för melodier är fenomenal, och den maffiga produktionen gör att bandet aldrig har låtit bättre som i Viral eller Archangel. Men för ett band som ständigt pushat framåt är ett betyg som ”bara godkänt” en svag prestation.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Houman Sebghati – Skuldsaneringen

Det senaste året har den gamla generationens svenska rappare försökt hänga på och pånyttföda sina egna sedan länge döda karriärer genom den nya explosionen av svensk hiphop. Exempelvis Linda Pira, Stress eller Lilla Namo. Men Houman Sebghati tillhör inte den gamla generationen, han är mycket äldre än så. Och Sebghati försöker inte hänga på någonting nytt, snarare tvärtom. 

Franska trion - Är det konstigt?

Franska trions elfte album Är det konstigt? kan inte få annat än högsta betyg. Trion är också aktuell som ett av husbanden i årets säsong av På spåret och frontas av pianisten, sångaren och poeten Matti Ollikainen.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!