Amaranthe - Manifest

Christoffer Bertzell 00:00 5 Oct 2020

På sitt sjätte album tar denna svenska pop metal-sensation för första gången ett steg i en riktning som dikteras mer av besvikelse än beundran. Positivt nog är det ett tyngre sound som placerar gitarren långt fram, men tyvärr är det med en allt för standardiserad formel. När metalcore-inspirerat staccato-riffande och ackordplöjande utgör både stommen och utsmyckandet blir intrycket något fattigt, speciellt efter deras makalösa singel Do or Die som bjöd på uppfriskande aggressivt thrashiga riff.

Samtidigt ska det sägas att bandets låtskrivartalang och känsla för melodier är fenomenal, och den maffiga produktionen gör att bandet aldrig har låtit bättre som i Viral eller Archangel. Men för ett band som ständigt pushat framåt är ett betyg som ”bara godkänt” en svag prestation.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Girlhood - Girlhood

Ryktet säger att Christian Pinchbeck och Tessa Cavanna, som tillsammans utgör musikduon Girlhood, spelar in, skriver och producerar sin musik på en kanalbåt förtöjd vid Notting Hill i London. Pinchbeck har sedan länge ägnat sig åt musikskapande på sin kanalbåt och en dag i sorlet av förbigående utmärkte sig en röst extra mycket. Sjungandes och strosandes hade Tessa Cavanna fångat Christian Pinchbeck uppmärksamhet, och på den vägen är det. 

Ty Dolla $ign – Featuring Ty Dolla $ign

Som huvudartist har Ty Dolla $ign varit en sådan där rappare/RnB-sångare som aldrig fått någon att höja på ögonbrynen. Lite skön, basig hiphop, men inte mer än så. Som gäst däremot, har han varit kung. En frekvent gästartist i amerikansk rap, inte minst på Kanye Wests senaste tre-fyra album.