Alice B – Kanske

Sophie Winberg 13:37 16 Mar 2019

Kanske skulle det bli en platta. Det blev det. Kanske blir det den sista? Det återstår att se. Att Alice Botéus låter som en kvinnlig Håkan Hellström finns det i alla fall ingen tvekan om. Även om det kanske känns som en uppenbar, och lite taskig, jämförelse, med tanke på deras historiska strul.

Men överlappet finns där. Den melankoliska trubaduren med det rassliga soundet och de poetiska texterna. Hen som tar tonårskänslorna med sig även in i vuxenlivet. De har till och med gitarristen Daniel Gilbert gemensamt. Odiskutabelt västkust-skt!

Det är skitigt och naivt, och för den som behöver en fiktiv hand att hålla genom vårdepressionen tror jag att denna platta kan träffa rätt.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Henok Achido – Bror utan sol (bland rök och stearin)

Henok Achido har rört sig i kulisserna på den svenska hiphopscenen länge. De flesta har förmodligen hört hans rader från Fattarus klassiska låt Mina hundar från början av 00-talet. Bror utan sol (bland rök och stearin) är en ärlig och självrannsakande comeback. Henok Achido är uppriktig genom varje låt oavsett vilket tema den har. 

Dani M - Pusher II

En av Uppsalas främsta MCs är tillbaka för att följa upp förra årets album Pusher med Pusher II. Grammisvinnaren Simon Superti står för produktionerna på ett album som pendlar kvalitetsmässigt.