1987 - Härskarkonst

camila astorga diaz 00:00 28 Apr 2015

Det finns en oundviklighet i balansgången mellan att sjunga drömskt och att sjunga sömnigt. På den gränsen har Victor Holmberg högst frivilligt valt att balansera. I de landskapen han skissar på hänger ekona med som bundsförvanter, tillsammans med autotunestrofer om att bli uppringd senare. Om att få frågan vad man ska göra sen. Om att träffa någon man inte kan beskriva i ord. Om att inte kunna lita på någon. Om att stå kvar ensam. Och det är i uppgivenheten, i det allra mest smärtsamma, i tanken om att ingen förstår och att meningarna inte ens behöver kryddas som allt händer. Det är då det slutar vara drömskt och spricker. Men det är åtminstone ärligt, även om det inte är vackert. 

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Alanis Morissette - Such Pretty Forks in the Road

Such Pretty Forks In The Road är en grundlig genomgång av Alanis Morissette sinnestillstånd, där hon pratar om obekväma ämnen som psykisk ohälsa, missbruk och sexuellt våld. Men i samband med hennes mjuka framtoning är inte musiken avskräckande utan grundar sig ur ett tryggt perspektiv. Morissette är som en tröstande jourtjej som vet precis vad hon ska säga för att trösta och stärka. Det är berörande och mysigt i allt sitt mörker. 

The Psychedelic Furs — Made of Rain

Ända sedan de första gången hörde Scary Monsters (and Super Creeps) 1980 har The Psychedelic Furs konsekvent bockat av alla de rätta rutorna, och även om det gått tre decennier sedan sist tänker de inte avvika från det på sitt första album sedan återföreningen år 2000. Här finns alltså fullt av