Houman Sebghati - Gud för en stund i Stockholm

camila astorga diaz 00:00 2 Sep 2015

Man reagerar inte ens längre om något bryts ned i sin minsta beståndsdel. Beatet? Oklanderligt. Rytmen? Helt fantastisk. Textförfattandet? Magiskt. I vissa fall är det tvärtom mer regel än undantag. Bortom analysen och bortom detaljfixeringen finns det få valda tillfällen där man tvingas glömma det, som vid en häftig imbromsning. Och nu tvingas jag eventuellt uppfinna något som låter medicinskt, men när en rysning möter en annan rysning som är på väg i en helt annan riktning, vad kallas det då? Dubbelrysning? Det kanske är irrelevant. Men det är både drabbande och snudd på absurt. Vem är jag då när jag inte reagerar? Vem är jag då när jag vaknar ur dimman och plötsligt blir medveten om vilket sammanhang jag ingår i igen? Tiden slutar vara linjär och är istället här. Och nu. Houman Sebghati trollar och man känner sig bortkollrad.  

 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Diesel Park West — Let It Melt

Man stöter ihop med en kär gammal vän, en av de där som var bland de viktigaste men som helt försvunnit från radarn. ”Nämen! Det är ju du!” Och mot logikens alla lagar har båda tid för en fika eller en öl, just där och då! Så fantastiskt kul!

Alex Cameron — Miami Memory

Intelligens. I en tid när det offentliga samtalet styrs av utstuderat dumma twitterstormar i syfte att devalvera både sanning och logik är det nästan överväldigande att stöta ihop med någon som är lugn, resonabel och intelligent, och som inte bara är beredd att stå för alla de egenskaperna utan som dessutom samtidigt är underhållande sällskap. Någon som Alex Cameron. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!