Med över 100 restauranger i ryggen öppnade slutligen Wagamama också i Sverige och Stockholm. Japansk snabbmat är konceptet och förkroppsligas av en mindre armé med löpande band-kockar som ofta levererar din beställning innan du hunnit avsluta sista stavelsen i dess namn.
Låt dig därför inte avskräckas om det är en smärre kötid till att få bord när du kommer, den jobbas av tämligen kvickt. Och en kö i någon form är snarare regel än undantag åtminstone under rusningen då det inte går att boka bord på restaurangen. Stureplansgruppen, som ligger bakom franchisetagandet, har smart nog valt att förlägga sin upplaga av Wagamama vägg i vägg med en av sina andra nyetableringar Griffins med en trolig förhoppning att parhästarna tillsammans ska få Stockholmarna att upptäcka Waterfront Building som de nya krogkvarteren. Maten befinner sig på en nivå strax över din lokala snabbmatskrängare men är pålitlig om än en aning förutsägbar. Favoriterna bland smårätterna hittar du framför allt i de gyozaknyten som är japanernas svar på kinesernas dumplings. Läckra små ångkokta alternativt friterade knyten med kyckling, anka eller vegofyllning. Bland de större rätterna sticker Chicken Katsu Curry ut något, bara du väljer den pankofriterade varianten. Den grillade tvillingen är torr som en oanvänd karatedräkt. Priserna ligger strax ovan hundralappen och du får vad du betalar för. Ofta lite därtill då kryddningarna är generösa precis som storleken på portionerna. Ett plus är också de väl utvalda ölsorter som menyn erbjuder, det är inte varstans man kan släcka törsten med det kinesiska flaggskeppet Tsingtao. Som snabbmat betraktat är således Wagamama ett högintressant alternativ till den övriga sörjan av bukfyllekrogar.