Tomas Brolins kärleksbarn till krog drogs under slutfasen med ständiga tillståndsproblem. Efter ett otal vändor hos myndigheten lades verksamheten ner och det forna fotbollsproffset bestämde sig för att göra något helt annat.
Sara Shalabi som hade jobbat på restaurangen i över sju år vägrade dock att ge upp och tillsammans med kökschefen David Strand såg hon till att leta upp en ny hemvist åt den italonorrländska crossovern. När Nox lokaler på Grev Turegatan blev lediga i våras och Brolin gick med på att låna ut namnet slogs således portarna upp för reinkarnationen. Inredningen har sedan dess svennefierats något och om inte loungemusiken skvalade ur de vita högtalarna skulle man nog kunna höra Ingvar Kamprad skratta hela vägen till banken. Björkfanér möter linne som möter vitmålade väggar. Precis som hos förlagan baseras menyn på ambitionen att låta det italienska köket möta vårt norrländska dito, även om vi anar en övervikt åt det senare. Tyvärr matchar kryddningen restaurangens sterila inredning alltför väl i flera fall. Undantag finns tack och lov, särskilt i form av en formidabel kantarelltoast. Den största behållningen med vårt besök är emellertid den oklanderliga servicen. Med en dunderkoll på såväl maträtter som vinlista och en pianoflink fingertoppskänsla när det kommer till lyhördhet känner vi oss precis lagom uppassade utan att för den delen bli störda. Att besöka Undici påminner sammanfattningsvis lite om att ligga med ett ex. Man blir tillfredsställd och knappast besviken men det bjuder inte på några överraskningar eller fyrverkerier.