Det finns inget vackrare än en människa genuint intresserad av mat och vin. Well, kanske skulle det vara mötet mellan två av dessa. Jag och min kollega Mattias Kroon blir med ens förälskad i vår servitör på Sjömagasinet, vi diskuterar våra favorit-distrikt och druvor och plötsligt befinner vi oss bakom köket och i en av restaurangens två vinkällare.
Vi bestämmer oss för en prisvärd ofiltrerad Aligot (går för minst det dubbla utomlands och finns sällan om än alls att köpa i Sverige). Dagen innan har en gäst lämnat kvar en halv Sauternes från 90 som vi också tar in till bra pris. Den blir utmärkt till den fantastiska anklevern. I dessa iskalla tider är Sjömagasinet som bäst. Det finns kanske ingen svensk hummer till överkomliga priser, men nord-amerikanska humrar är bra substitut och kombinerat med Belon-ostron, magiska räkor och havskräftor är Sjömagasinet värd sin vikt i guld.
Sjömagasinet
Stad: