Proviant

12:43 29 Mar 2007
Jaha, vad ska vi säga nu då? Att raljera över att det varje månad öppna nya bistroer börjar i sig att bli uttjatat. Proviant har förresten smakfullt nog skippat epitetet bistro i krognamnet. Låt oss i stället konstatera att vi fått en ny ambitiös liten kvarterskrog på Östermalm.
Bakom krogen står Håkan Thor och Mattias Edlund, som tidigare arbetat som kökschef respektive vd på lyxiga och världsberömda Edsbacka Krog.
Proviants interiör går i svart och rött — en färgkombination som vi föråt oss på under en kort men intensiv period under det tidiga 00-talet. Sedan dess kan jag inte se något svart och rött utan att höra Tony Zoulias spinna i mitt inre.
Maten på Proviant är inte billig, men förstklassig. Marulken med den tryfferade kronärtskockspurén (290 kr) är den bästa marulk jag ätit. Kräftrisotton som kommer till den halstrade gösen är utmärkt, vilket i Stockholm är anmärkningsvärt. Vanligtvis brukar de överkokta puddingar som serveras kännas som direkta uppmaningar till att ta på sig tomteluvan och börja freestyla.
Jag tycker inte att Proviant är snyggt, men jag tycker att Proviant smakar riktigt bra och jag gillar servisen. Hur desserterna smakade vet jag dock inte eftersom jag hastigt och lustigt hamnar i ett tillstånd av REM-sömn redan när jag läser att ostarna är från Androuet. Men det ryktas att de fattiga riddarna är bra.
Öppet: mån-fre 11.00-01.00, lör 17.00-01.00, sön stängt.

Proviant
Sturegatan 19, 22 60 50, www.proviant.se
Stad: 
Lokal: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Five Guys

Hundratals art directors och copywriters har tagit ut föräldraledighet för att köa till Five Guys under premiärveckan. Lever det upp till hypen?

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!