Paustian v Bo Bech

Daniel Eriksson 16:06 31 Jan 2008

Världens kanske främsta gastronomiska experiment utförs för det mesta på laboratoriekrogar i Spanien. Du kan bli serverad en dessert där flytande kväve ingår, eller där frystorkat mjölkskinn är lika självklart som glass.Det finns vissa restauranger man bara måste äta på, om man verkligen gillar mat och underhållning samtidigt. Och då menar jag inte Wallmans.

Världens kanske främsta gastronomiska experiment utförs för det mesta på laboratoriekrogar i Spanien. Du kan bli serverad en dessert där flytande kväve ingår, eller där frystorkat mjölkskinn är lika självklart som glass. Om du är nyfiken på science-mat och inte vill flyga genom halva Europa kan du alltid hoppa över sundet till Paustian. Kocken Bo Bech lagar genialiska rätter där oxiderat bröd och lammhals kokt i 30 timmar är vardagsmat tillsammans med majsbubblor, dehydrerad selleri och mousserande arabica. Prova gärna hans alldeles råa havskräfta, som serveras vid bordet inlindad i rosmarinkvistar. Men innan du tillåts lägga vantarna på den sätter servitrisen fyr på kvistarna och det lilla livet (alltså havskräftan) röks till perfektion framför dina ögon och näsborrar.

Låter det konstigt och dyrt? Det är det egentligen inte. För till samma pris som 10 sunkpizzor får du en flera timmars upplevelse som bara är att jämföra med en syrad rymdfärd. Givetvis har Paustian en stjärna i Michelinguiden och kocken Bo Bech är även känd från dansk tv som deras motsvarighet till Elake Kocken. Så fega inte ur nu käre förstagångsastronaut, och du får gärna hålla mig i handen om du är lite rädd, för långt där ute har vi massor av gastronomiska världar att upptäcka.
Stad: 
Lokal: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Sushi Rebellion

I våras skrev vi om faktumet att antalet sushirestauranger som poppade upp i Malmö höll god takt med antalet barn som förlöstes i babyboomen på 40- till 60-talet. Sushi Rebellion var en av dessa, som vi dessutom uppmärksammade i samband med att det blev klart att man skulle slå upp portarna. 

Bistro de Paris Det slår det mig ibland att jag besöker det franska köket för sällan. Köket som brukar vara ett säkert kort med sin bœuf bourguignon som värmer i vinterkylan.

Senaste krogrecensionerna i Malmö

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!