
Vaernedamsvej 10, Kbh, öppet alla dagar 17.30-01
Den omgjorda slakterilokalen på Vesterbro är spartanskt inredd — vitt kakel och små bord med bekväma stolar är allt som krävs för man ska få en klassisk brasseriekänsla. De rejäla kristallkronorna i taket och de små varma handdukar på toaletterna är bara bonus. Matkonceptet är också enkelt men genialiskt, en trerätters är allt som erbjuds, och de enda valen du behöver göra under kvällen är mellan köttet eller fisken till huvudrätt.
Tallrikar, små glasburkar och Le Creuset-kärl dukas fram, förrätten är här. Nej, tre olika förrätter delat på två pers är här — sniglar i oxreduktion, pannacotta med morot och en Quiche Lorraine. Enkelt, snyggt och perfekt avvägt. Förbannat klassiskt och gott. Vinglasen dukas fram. De enklaste kostar 25 kr, precis som cavan, och är så pass noggrant utvalda att de är både goda och prisvärda. Entrecotén serveras helstekt och trancherad i gryta, på bondens vis, och serveras med en potatispuré och al dente haricot verte. Inga konstigheter men mitt i prick. De tre underbara desserterna är en vaniljglass, en pepparkokt ananas och en Tarte Tatin.
Middagen kostar totalt 250 kr per person för sammanlagt sju rätter. Varför åker just du inte oftare till Köpenhamn egentligen? Va?
Stad:
Lokal: