
Vi väntade i över en vecka på vårt bord och njutningen är maximal när vi sitter i den lilla baren med ett glas bra cava i handen, en cava som kostar löjliga 25 kr glaset. Personalen ler stressat gång på gång när de måste avvisa chansande gäster från gatan som försöker ta plats utan reservation. Men vi är på insidan, vi har bokat, vi sitter kvar. Vi har vunnit kampen om ett bord. Den omgjorda slakterilokalen på Vesterbro är spartanskt inredd: vitt kakel och små bord med bekväma stolar är allt som behövs för att få till en klassisk brasseriekänsla. Matkonceptet är också enkelt men genialiskt, en trerätters är allt som erbjuds. Huvudrätten är antingen kött eller fisk och det är det enda förutom vinerna som du kan välja själv.
Tallrikar, små glasburkar och Le Creuset-kärl dukas fram, förrätten är här. Nej, tre olika förrätter delade på två pers är här - oxkindsrillette, frasigt puff pastry med rödlök samt sniglar i oxreduktion. Enkelt, snyggt, perfekt avvägt. Och förbannat gott. Vinglasen dukas fram. Det enklaste kostar 25 kr glaset och en Pomerol, Sancerre eller Poilly Fumé går för bara 75 kr. Alla är oantastligt goda och prisvärda. Det mjälla lammlägget till huvudrätt serveras med en potatispuré och al dente haricot verte. Inga konstigheter och smakmässigt mitt i prick. De tre underbara desserterna (två chokladbaserade och en blodapelsin kokt i en lag på stjärnanis) delar man på precis som förrätterna. Allt inräknat är det alltså en sjurätters och inte en trerätters. Hur gick det här till egentligen? Svaret är Frankrike. Disciplinen i matlagningen och råvaruinköpen är märkbart hård, och det är vi, gästerna, som får alla fördelarna. Här på Les Trois Cochons byter du helt enkelt ut din valfrihet mot förtroende. Att du därför bara behöver betala ynka 225 kr för dina perfekta tre (sju) rätter är något som kan få dig att inte vilja välja själv på krogen igen. Att slippa välja och ändå lita på att man blir nöjd är faktiskt det enklaste sättet att bli innerligt lycklig. På en krog alltså. Öppet: Mån-sön 17.30-mån-lör 12.00-15.00