La Colline

Redaktion 10:31 24 Nov 2017

När St:Patrick's på Götgatan stängde tidigare i år levde vi under en tid i fasa över att lokalerna skulle gå samma öde till mötes som grannen Bauer tidigare gjorde, det vill säga att bli ett Espresso House. Glädjen visste därför inga gränser när det visade sig vara klassiska restaurang Tranans ägare som skulle flytta in. 

Sedan den förre hyresgästen flyttade ut har lokalerna piffats till under Jonas Bohlins vakande öga, och resultatet är i vanlig ordning svinsnyggt med guld och marmor som bärande material. Av det forna slakteriet som en gång i tiden huserade på samma adress märks inget vid första anblicken, men enligt personalen hänger slaktkrokarna kvar i källaren.

På menyn står ett tiotal snacks och lika många mellanrätter, samt ett fåtal varmrätter i fullstorlek. Vi fyller bordet med de förstnämnda i form av blekselleri, tartar och ceviche på pilgrimsmussla. Det är genomgående kvalitativa anrättningar som landar på vårt bord, även om prislappen på lite drygt 150 kronor i snitt är i högsta laget sett till storleken på portionerna. 

Varmrättsmässigt går vi lös på en Steak Minute med Café de Paris för 225 kronor. Den förhållandevis enkla rätten är perfekt tillagad och pommesen är av texturen att avgöra friterade minst två gånger. Även ankbröstet för 265 kronor är habilt och serveras säsongsenligt med pumpakräm och kål. Ingen av rätterna bjuder på några direkta överraskningar men det är en genomgående leverans helt i klass med vad man kan förvänta sig av en kvarterskrog av brasseriekaraktär. 

Namnet förresten, La Colline? Det är franska för "kullen" och syftar givetvis på det geografiska läget som krogen ligger i. Med La Colline som ett tillskott till krogar som Wood Stockholm, Södra Teatern, Ljunggren och Il Tempo är Götgatansbacken äntligen på väg uppåt igen som krogdestination betraktat.

Adress: 
Götgatan 29
Telefon: 
08-6420060
Hemsida: 
Öppettider: 
mån-sön 11:30-01:00
Stad: 
1 Visa kommentarer (1)

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Mr Voon

Med Mr Voon på plats finns inte ett spår kvar av de brister som Mother tidigare bar på.

Ichi

Saori Ichihara är en av Stockholms bästa kockar just nu. Kanske landets.

Frantzén

Efter att ha slussats ned för en trappa till matsalen välkomnas vi av Björn Frantzén, som överser ett femtontal kockars jobb i det stora öppna köket.

Tong

Vi kommer garanterat att återvända många gånger till Tong, men chilla med chilin eller byt namn till Tjong.

Eatnam

Hörnlokalen på Odengatan och Västmannagatan har länge brottats med vad som verkade vara en förbannelse. Kanske har den nu brutits.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!