Toast frutti di mare.

Duck & Crab

Redaktion 10:21 9 May 2016

Stor och ståtlig som en norrländsk fura reser sig hummerklon ur den pösigaste bearnaisesås vi någonsin ätit. Det är liksom extra allt som gäller på den knappt tjugo stolar lilla amerikanen Duck & Crab – opretentiös hemma hos-känsla fylld med pretentioner. Extra allt, alltså – samt anka och krabba.

Lokalen är avlång och utgörs av en bardisk och två bastanta långbord i trä. Servisen är uppmärksam och kunnig in på minsta råvarudetalj – en njutning för skaldjursnördar.

Förrätterna är lika vackra som prisvärda. En sallad på dekorativa kammusslor, hjärtat av buffelmozzarella och perfekt krispiga cannellinibönor (dock utan ett enda grönt litet blad) är sinnessjukt fin och blir snabbt en likeraket på Instagram, blott 147 kr. Toast frutti di mare för 168 kronor består av ett smörstekt briochebröd, lite skaldjur och som kronan på verket ett friterat ostron. 

Menyn är rätt trist formell i sin ton. Krabba, ost, gurka, typ. Låt istället servitrisen berätta – hennes genomgång av käket är som en systerkonstart till poesin. Vi blir hypnotiserade av bland annat hummerspagetti och konfiterad anka på en bädd av grönkål med spridda, knapriga bacontärningar. Det är också till ankan som den smått genialiska bearnaisesåsen med hummerklo i serveras, så saftig och mjäll tillsammans med spröda pommes. Sa vi extra allt? Duckos är emellertid en något mer anspråkslös rätt, och för 212 kronor får vi tre stycken tortillabröd fyllda med pulled anka och chilisås. Gott och prisvärt. 

Nu är det bara att hålla tummarna att fler hittar till den här anonyma pärlan. För i ärlighetens namn skulle restaurangupplevelsen må bra av fler bordsgrannar. Vid Nöjesguidens besök har det nämligen varit ganska ont om gäster. Kanske kan Adam & Albins kommande nyöppning tvärs över gatan få fler att hitta hit?

Adress: 
Rådmansgatan 23
Telefon: 
08-20 99 50
Hemsida: 
Öppettider: 
tisdag – lördag 17–23
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!