Carl Michael

16:26 7 May 2007
Mitt emot entrén till Gröna Lund ligger Carl Michael. Det brukade vara en ganska enkel krog. Här kunde pariserhjulsmaskinisten ta en öl med monsterna från Spökhuset efter en hård arbetsdag. Nu har emellertid Carl Michael fått en ny konstellation ägare, med ett förflutet från bland annat Paus, Brasserie Godot och Halv grek plus turk. Lokalen är nyrenoverad och regimskiftet i köket har lett fram till en ambitiös och stundtals experimentell tolkning av svenska klassiker.
Pariserhjulsmaskinisten skulle inte känna igen sig och någon personalrabatt för Gröna Lunds arbetare lämnas inte längre. Här serveras en fantastisk öring tillsammans med en märklig gröt av havregryn, oxmärg och bränt bröd. Fantastiskt gott!
Även sill och strömmingstallriken har hottats upp med inslag som grapefrukt och sevruga-kaviar. Desserten av müsli, äppelmos och mjölksorbet är nästan en karikatyr av det svenska innovativa köket, men visst funkar det. Lunchernas hemrullade kåldolmar och gratinerade falukorv är desto mer okonstlade.
Carl Michael är dessutom vårens absolut bästa ställe att bruncha på. En söndagspromenad på Djurgården och en ägg benedict är som risterapi för själen.Öppet: mån 11.30-15.00, tis-fre 11.30-24.00, lör 13.00-24.00, sön 13.00-22.00.

Allmänna gränd 6, 667 45 96, www.carlmichael.se
Stad: 
Lokal: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Five Guys

Hundratals art directors och copywriters har tagit ut föräldraledighet för att köa till Five Guys under premiärveckan. Lever det upp till hypen?

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!