Foto: Jakob Kaae
Grillrestaurangen Houstons gamla lokaler har piffats upp, bytt namn och blivit Banken. Restaurangen har i stort sett samma inriktning som sin föregångare och tonvikten ligger på grillat kött till humana priser.
Vissa tillfällen blir man smärtsamt medveten om hur viktigt det är med bra bemötande från personalen på en krog, och hur denna verkligen kan stjälpa eller hjälpa ett ställe. Trots att våra förrätter blandas ihop, bokstavligt talat alltså, och den parmalindade sparrisen får en rejäl dusch av chili och koriander från biffsalladen. Trots att våra Dry Martini bara smakar olivspad. Trots att biffen, till skillnad från den finfina entrecôten, är snustorr och serveras i sällskap med vattniga rotfrukter och trots att vi får konjak när vi beställer calvados lämnar vi Banken med ett leende på läpparna. Enligt restaurangen själva har de efter ägarbytet utvecklat en bättre grillmeny, trevligare personal och härligare drinkar. Det om personalen kan vi skriva under på men det här med stekgrad är en ack så viktig kniv som Banken får slipa på om det ska bli någon bra avkastning i fortsättningen.