Karusell

Andreas Heilborn 09:00 19 Oct 2023

Ett kompisgäng har vunnit en natt att spendera på ett nöjesfält. Men snart övergår glada tjut till skräckfyllda skrik. Någon lurar i mörkret. 
Att produktionsbolaget bakom Feed och Canceled presenterar en ny skräckfilm lagom till Halloween ger en kalla kårar. 
Inte att man darrar av skräck då. Nej, då båda filmerna fick låga betyg består rädslan i att ytterligare en dålig skräckfilm kommer nå biograferna. Men tredje gången gillt kanske blir en fullträff?

Tyvärr, Karusell faller platt. Det är så pass fantasilöst att man återanvänder upplägg från Feed och dessutom snor friskt från amerikansk skräckfilm. Jag vet vad du gjorde förra sommaren (1997) får bland annat fungera som kopia.

Med ett nöjesfält som exteriör finns det gott om scenografi att göra något obehagligt med. Men det lyckas de inte med. Det blir enbart till reklam för tivolits kommande halloweenaktiviteter. Det springs och skriks. Skådespelarna lyckas inte övertyga i agerande och dialog. Rädslan att bli mördad eller sorgen över kompisen som nyss blivit slaktad känns inte äkta.

Dialogen låter som billig engelsk skräckfilmsdialog direktöversatt i Google translate. Bara dumt och fånigt. Som den sämsta slutproduktionen på gymnasiets estetiska linje från akt ett till ridå. Plågsamt att se och pinsamt för alla inblandade. Beklagligt att man inte tar sin publik på allvar. Inte ens slascherelementen fungerar, de klipps på fel ställen vilket förtar önskad effekt. 


Det behövs ett ordentligt omtag när det kommer till svensk skräckfilm. Många har känt sig kallade, ytterst få lyckas. 
Genre: 
Skådespelare: 
Manus: 
Regi: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste filmrecensionerna

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler filmrecensioner