Jack Ryan: Shadow Recruit

Victor Schultz 15:51 24 Jan 2014


Det var ett tag sedan biodukens stora spiondramer utspelade sig mellan USA och Ryssland (undantaget tillbakablickar som Tinker, Tailor, Soldier, Spy). Järnridåns sönderfall och 9/11 har gjort mellanöster till en mer intressant arbetsplats för hårdhudade CIA-agenter. När det gäller Tom Clancys trotjänare Jack Ryan är dock björnen i öst fortfarande ett hett byte. En åsikt som Ryan uppenbarligen inte delar med så många andra på byrån eftersom han bara har hjälp av en spattig Kevin Costner och sin egen fru när en dödsjuk oligark (Branagh) I Moskva tänker sänka USA med kombinationen terrordåd valutahandel.

Med Alec Balwdin, Harisson Ford och Ben Affleck som föregångare har färskingen Chris Pine (Star Trek) en del blockbusterförväntningar att leva upp till när han som fjärde man i raden ryker in för fäderneslandet. Just Pine är det dock inget fel på, han är snygg, lustig och håller huvudet kallt när det gäller. Snarare är det manuset som saknar dragningskraft. Det är så tråkigt, menlöst och ultrakonventionellt att jag redan bandat ihop slutet med två Die Hard-filmer och någon annan som gick på 6:an i förrgår.

 
Genre: 
Skådespelare: 
Manus: 
Regi: 
0 Kommentera

Fler filmrecensioner

Filmrecension: Snömannen

Calle Wahlström har sett Tomas Alfredsons filmatisering av Snömannen, en hafsig mördarjakt som förirrar sig i sin iver att casha in på Nordic Noir-trenden.

Filmrecension: Neruda

Pablo Lallaríns film om den chilenska poeten Pablo Neruda tar med fördel till närmast kiosklitterära medel för att fly sin biografiska fålla.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!