The International

Erik Augustin Palm 16:44 8 Apr 2009

Inspirationen till The International må vara den nästan två decennier gamla BCCI-skandalen, men tajmingen kunde inte vara bättre. I dessa tider är det såklart välkomnat med en film där boven i dramat är en ondsint storbank.Inspirationen till The International må vara den nästan två decennier gamla BCCI-skandalen, men tajmingen kunde inte vara bättre. I dessa tider är det såklart välkomnat med en film där boven i dramat är en ondsint storbank. Så synd då att det hela är halvdant utfört. Clive Owen spelar en orakad, bister Interpol-agent som hattar runt mellan städer som Berlin, New York och Milano i en David och Goliat-kamp mot korrupta bankirer. Vid sin sida har han en ovanligt färglös Naomi Watts i rollen som amerikansk kollega. Trots en komplex väv av politiska mord, vapenhandel och internationella girigbukar blir det aldrig riktigt spännande. Bäst är den visuellt storslagna actionscenen på Guggenheimmuseet i New York, där tillfälligt raffel uppstår.
Genre: 
Regi: 

Fler filmrecensioner

Filmrecension: Wrong Turn

"Varje sommar behöver en blodig campingtur, en zombieinvasion eller hajtornado att svepas in i när solen sänker sig över sommarstugor och landsortsbiografer."

Filmrecension: Wrath of Man

"En mans vrede är inte att leka med är sensmoralen i Guy Ritchies återförening med den alltid stoiske Jason Statham efter sexton år isär (sedan Revolver)."