Honest thief

Calle Wahlström 09:00 8 Oct 2020

Ack Liam Neeson, när ska de lämna dig ifred? Människosmugglarna (Taken-filmerna), gangstrarna (Run All Night), knarklangarna (Cold Pursuit), och nu, två korrupta FBI-agenter (valpigt respektive dödstrist spelade av Anthony Ramos och Jai Courtney). Hur länge ska du behöva utkämpa dessa privata krig i utbyte mot drömfabrikens lönekuvert Liam? Hur länge ska du behöva väsa i telefoner och nita busar i vad som börjar likna actionfilmens skärseld?

I Honest Thief är du ju så nära. Nära att ännu en gång lämna det farliga livet bakom dig. Den här gången som rättrådig bankrånare, redo att överlämna dig till rättvisan och återlämna varenda cent du stulit. För du har ju träffat den rätta kvinnan (Kate Walsh). Tänk om ni fick köpa den där drömkåken och slå er till ro!

Men det är klart. Det är din vanliga tur Liam. Två ruttna ägg får ditt fall på sitt bord och bestämmer sig för att behålla allt för sig själva. Till råga på allt beskyller de dig för mordet på deras kollega. Jag fattar. Det finns inget annat val än att jaga och jagas i den konturlösa underhållningens tjänst.

Din regissör, Mark Williams, verkar i varje fall inte ha fler ambitioner än att nyttja ditt varumärke. Han släpper åter lös din kolugna, lite träiga, beräknande vrede. Som skulle den bära en hel film. Tänk Liam, om du slapp. Om du fick visa att du fortfarande kan agera. Nuförtiden blir det mest slagsmål och biljakter.

Om ett par år fyller du sjuttio. Så man får väl förstå att du vill passa på. Det kommer ju en dag när du är för gammal för den här skiten. Blir det långtråkigt kan du ju alltid skaffa en hobby. Kanske kunde du vara med i en bra film någon gång ibland. 

 
Genre: 
Skådespelare: 
Manus: 
Regi: 
0 Kommentera

Fler filmrecensioner