Podcasts

Klassresan #9 med Trita Parsi

I Klassresans nionde avsnitt möter vi statsvetaren, författaren och Iran-kännaren Trita Parsi, som Mohamed El Abed intervjuade på hans kontor i Washington D.C. strax innan jul. Trita är högaktuell i och med det att Iran och stormakterna nyligen skrev på ett avtal om landets kärnteknikprogram.

I podden tar Trita med oss på sin resa. Från födelsen i Iran via uppväxten i Gottsunda, till sin karriär i Washington som en av världens främsta Irankännare. Behöver Vita huset bolla en fråga om Iran så är det Tritas organisation National Iranian American Council som de ringer. 

Mohamed och Trita pratar om huruvida Trita hade haft samma möjligheter om han bott kvar i Sverige? Hur är det att intervjua de mäktigaste beslutsfattarna i Israel och Iran?  Hur ser framtiden ut för Iran? Trita funderar på om Obama ens hade vunnit ett kommunfullmäktigeval i Sverige.

De avslutar med att prata om hur man från utsidan, som utvandrad svensk, ser på de rasistiska vindarna som sker just nu med aktuella händelserna i Kärrtorp, vithetsdebatten och Sverigedemokraterna.

Fortsätt gärna diskussionen på #minklassresa. 

Ladda ner

klassresan-med-trita-parsi.mp3

Podcast

Klassresan är ett intervjuprogram med intressanta gäster som delar med sig av sin klassresa. Lyssnarna får på så sätt nycklar till en större berättelse, den om hur det svenska samhället fungerar och varför vissa lyckas och andra misslyckas.

Alla podcasts

Vad blir det för rap?!

VBDFR är en podcast om rap av tre vänner som tillsammans dagligen lyssnat i ungefär 70 år på rap.

The Power Meeting Podcast

Tre killar (Amat Levin (SWE), Jonathan Rollins (US), Peter Smith (SWE)) diskuterar, dissikerar och delger vitt skilda ämnen som slanguttryck, pubertet, åldrande och annat. Ur ett amerikanskt/svenskt/MTV/80's babies-perspektiv – ibland hejdlöst roligt, men alltid intressant – levererar dom quotables samlade runt en mikrofon och en flaska konjak. Finns där poddar finns!

Singelrådet

Singelrådet är podden som värnar om alla singlars bästa. Här tar alla samtalsämnen avstamp i något självupplevt som av någon anledning måste ventileras och sönderanalyseras.

Ni e med oss

Ni är med oss är en av podcast av Mahan, Arjan och Victor. Podcasten gästas av olika inspirerande, kreativa och intressanta människor.

Mord mot mord

Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens allvarligaste ämne.

Konversation

Ett samtal mellan två av vår tids ledande kreativa röster inom konst, teater, litteratur, film, musik och media. I samarbete med Nöjesguiden.

Klassresan

Klassresan är ett intervjuprogram med intressanta gäster som delar med sig av sin klassresa. Lyssnarna får på så sätt nycklar till en större berättelse, den om hur det svenska samhället fungerar och varför vissa lyckas och andra misslyckas.

Hector & Rasmus

Nöjesguidens Göteborgsredaktör Rasmus Blom träffar Hector Apelgren varje vecka för djupsinniga analyser.

Hämndens Timme

Podcast om häxkraft, politik och kultur med Judith Kiros och Mireya Echeverría Quezada. På Nöjesguiden.

Fredagsbus

En gästpodcast i fyra delar.

Dela en flaska

I podcasten Dela en flaska delar Alf Tumble varje månad en flaska vin blint med en krogpersonlighet.

Boeoes Kaelpodden

En gästpodd i fyra delar. Tor och Leo i Boeoes Kaelstigen i en poddserie där varje avsnitt baseras på en eller flera låtar från kommande plattan. Deras andra album – Overcomes Love, Time & Space kommer 20 maj.