Podcasts

Klassresan #15: Nabila Abdul Fattah och Mohammed RybackI Klassresans femtonde avsnitt, live från Kulturhuset, träffar Mohamed El Abed paret Nabila Abdul Fattah, 
debattör och skribent, och Mohammed Ryback, skribent och ena halvan av rapduon Mohammed Ali.

”Först och främst har målet alltid varit att bli rapstjärna."

De pratar om allt ifrån Nabilas och Mohammeds uppväxter till att börja se sig själva som förebilder. Tar svensk media sig själv på för stort allvar? Nabila summerar hela "Alby är inte till salu"-kampanjen. De pratar om hur man kan påverka och lära ut genom sociala medier, och hur det blivit lättare att hitta likasinnade. Hur ser Mohammed och Nabila på den nya rasifierade medelklassen som växer fram?

”För mig var parkettgolv 'we made it'."

Det är tredje gången podcasten Klassresan sänds inför publik på Kulturhuset i Stockholm. För musiken står DJ Taro, och denna gång uppträde Sveriges nya rapstjärna Rosh, just nu är aktuell på Linda Piras Knäpper mina fingrar (Remix) samt på Ison & Filles album Länge leve vi.

Ladda ner

klassresan-15-nabila-abdul-fattah-och-mohammed-ryback.mp3

Podcast

Klassresan är ett intervjuprogram med intressanta gäster som delar med sig av sin klassresa. Lyssnarna får på så sätt nycklar till en större berättelse, den om hur det svenska samhället fungerar och varför vissa lyckas och andra misslyckas.

Alla podcasts

Vad blir det för rap?!

VBDFR är en podcast om rap av tre vänner som tillsammans dagligen lyssnat i ungefär 70 år på rap.

The Power Meeting Podcast

Tre killar (Amat Levin (SWE), Jonathan Rollins (US), Peter Smith (SWE)) diskuterar, dissikerar och delger vitt skilda ämnen som slanguttryck, pubertet, åldrande och annat. Ur ett amerikanskt/svenskt/MTV/80's babies-perspektiv – ibland hejdlöst roligt, men alltid intressant – levererar dom quotables samlade runt en mikrofon och en flaska konjak. Finns där poddar finns!

Singelrådet

Singelrådet är podden som värnar om alla singlars bästa. Här tar alla samtalsämnen avstamp i något självupplevt som av någon anledning måste ventileras och sönderanalyseras.

Ni e med oss

Ni är med oss är en av podcast av Mahan, Arjan och Victor. Podcasten gästas av olika inspirerande, kreativa och intressanta människor.

Mord mot mord

Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens allvarligaste ämne.

Konversation

Ett samtal mellan två av vår tids ledande kreativa röster inom konst, teater, litteratur, film, musik och media. I samarbete med Nöjesguiden.

Klassresan

Klassresan är ett intervjuprogram med intressanta gäster som delar med sig av sin klassresa. Lyssnarna får på så sätt nycklar till en större berättelse, den om hur det svenska samhället fungerar och varför vissa lyckas och andra misslyckas.

Hector & Rasmus

Nöjesguidens Göteborgsredaktör Rasmus Blom träffar Hector Apelgren varje vecka för djupsinniga analyser.

Hämndens Timme

Podcast om häxkraft, politik och kultur med Judith Kiros och Mireya Echeverría Quezada. På Nöjesguiden.

Fredagsbus

En gästpodcast i fyra delar.

Dela en flaska

I podcasten Dela en flaska delar Alf Tumble varje månad en flaska vin blint med en krogpersonlighet.

Boeoes Kaelpodden

En gästpodd i fyra delar. Tor och Leo i Boeoes Kaelstigen i en poddserie där varje avsnitt baseras på en eller flera låtar från kommande plattan. Deras andra album – Overcomes Love, Time & Space kommer 20 maj.