Podcasts

Klassresan #4 med Hidayet Tercan

I Klassresans fjärde avsnitt möter Mohamed El Abed Hidayet Tercan, som tar oss med på sin resa. Från den ensamstående mammans flykt från kurdernas förtryck i Turkiet med Hidayet som en av nio barn, till hennes idag cementerade plats inom Sveriges näringslivselit. 

Här berättar Hidayet om sina första år som illegal flykting, undangömd på en prästgård. Samtalet snuddar vid kurdernasituation i dagens Turkiet med också varför det är så enkelt för medelklassen att engagera sig i organisationer som Röda Korset. 

Hur ser det ut i ett näringsliv där lika barn leka bäst, och de flesta har en examen från Handels? Vilken plats ges man som kvinna med invandrarbakgrund? Och vad är grejen med den svenska drömmen om ett isolerat landställe på en skärgårdsö?

Hidayet får även svara på frågan om privatiseringar inom välfärden är något som vi ska satsa på, och vad man egentligen köper när man har sålt sitt första företag. 

Fortsätt gärna diskussionen på #minklassresa. Babak Behdjou är tillbaka till nästa avsnitt. 

Ladda ner

klassresan-4-med-hidayet-tercan.mp3

Podcast

Klassresan är ett intervjuprogram med intressanta gäster som delar med sig av sin klassresa. Lyssnarna får på så sätt nycklar till en större berättelse, den om hur det svenska samhället fungerar och varför vissa lyckas och andra misslyckas.

Alla podcasts

Vad blir det för rap?!

VBDFR är en podcast om rap av tre vänner som tillsammans dagligen lyssnat i ungefär 70 år på rap.

The Power Meeting Podcast

Tre killar (Amat Levin (SWE), Jonathan Rollins (US), Peter Smith (SWE)) diskuterar, dissikerar och delger vitt skilda ämnen som slanguttryck, pubertet, åldrande och annat. Ur ett amerikanskt/svenskt/MTV/80's babies-perspektiv – ibland hejdlöst roligt, men alltid intressant – levererar dom quotables samlade runt en mikrofon och en flaska konjak. Finns där poddar finns!

Singelrådet

Singelrådet är podden som värnar om alla singlars bästa. Här tar alla samtalsämnen avstamp i något självupplevt som av någon anledning måste ventileras och sönderanalyseras.

Ni e med oss

Ni är med oss är en av podcast av Mahan, Arjan och Victor. Podcasten gästas av olika inspirerande, kreativa och intressanta människor.

Mord mot mord

Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens allvarligaste ämne.

Konversation

Ett samtal mellan två av vår tids ledande kreativa röster inom konst, teater, litteratur, film, musik och media. I samarbete med Nöjesguiden.

Klassresan

Klassresan är ett intervjuprogram med intressanta gäster som delar med sig av sin klassresa. Lyssnarna får på så sätt nycklar till en större berättelse, den om hur det svenska samhället fungerar och varför vissa lyckas och andra misslyckas.

Hector & Rasmus

Nöjesguidens Göteborgsredaktör Rasmus Blom träffar Hector Apelgren varje vecka för djupsinniga analyser.

Hämndens Timme

Podcast om häxkraft, politik och kultur med Judith Kiros och Mireya Echeverría Quezada. På Nöjesguiden.

Fredagsbus

En gästpodcast i fyra delar.

Dela en flaska

I podcasten Dela en flaska delar Alf Tumble varje månad en flaska vin blint med en krogpersonlighet.

Boeoes Kaelpodden

En gästpodd i fyra delar. Tor och Leo i Boeoes Kaelstigen i en poddserie där varje avsnitt baseras på en eller flera låtar från kommande plattan. Deras andra album – Overcomes Love, Time & Space kommer 20 maj.