Podcasts

Klassresan #13: Judith Kiros och Valerie Kyeyune BackströmI Klassresans trettonde avsnitt, live från Kulturhuset, träffar Mohamed El Abed skribenterna Judith Kiros och Valerie Kyeyune Backström, två av grundarna till samtalsplattformen Rummet

”Sverige är fortfarande i chock över att det finns svarta människor."

De pratar om allt ifrån Judiths och Valeries uppväxter till hur idén om Rummet föddes, och reaktionerna som uppstod. Hur är det att vara mitt i sin klassresa, när alla börjar dra i en.
De lyckas hitta kopplingar mellan Hanne Kjöller och Drake, diskuterar ifall det finns några fördelar med att vara svart, och återkommer av en underlig anledning till Mel B från Spice Girls. Dessutom hittar de på nya debattregler inspirerade av Expedition Robinson, där man kan rösta om huruvida debattörerna får fortsätta skriva eller inte.

”När vi skapade Rummet var det lite som i 'Ghost' när de står och drejar tillsammans. Vi bara drejade fram en text."

Det är den andra gången podcasten Klassresan körs inför publik på Kulturhuset i Stockholm. För musiken står DJ Taro och denna gång uppträde Amin som just nu är aktuell på Ison & Filles senaste platta Länge leve vi.

Ladda ner

klassresan-13-judith-kiros-och-valerie-kyeyune-backstrom.mp3

Podcast

Klassresan är ett intervjuprogram med intressanta gäster som delar med sig av sin klassresa. Lyssnarna får på så sätt nycklar till en större berättelse, den om hur det svenska samhället fungerar och varför vissa lyckas och andra misslyckas.

Alla podcasts

Vad blir det för rap?!

VBDFR är en podcast om rap av tre vänner som tillsammans dagligen lyssnat i ungefär 70 år på rap.

The Power Meeting Podcast

Tre killar (Amat Levin (SWE), Jonathan Rollins (US), Peter Smith (SWE)) diskuterar, dissikerar och delger vitt skilda ämnen som slanguttryck, pubertet, åldrande och annat. Ur ett amerikanskt/svenskt/MTV/80's babies-perspektiv – ibland hejdlöst roligt, men alltid intressant – levererar dom quotables samlade runt en mikrofon och en flaska konjak. Finns där poddar finns!

Singelrådet

Singelrådet är podden som värnar om alla singlars bästa. Här tar alla samtalsämnen avstamp i något självupplevt som av någon anledning måste ventileras och sönderanalyseras.

Ni e med oss

Ni är med oss är en av podcast av Mahan, Arjan och Victor. Podcasten gästas av olika inspirerande, kreativa och intressanta människor.

Mord mot mord

Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens allvarligaste ämne.

Konversation

Ett samtal mellan två av vår tids ledande kreativa röster inom konst, teater, litteratur, film, musik och media. I samarbete med Nöjesguiden.

Klassresan

Klassresan är ett intervjuprogram med intressanta gäster som delar med sig av sin klassresa. Lyssnarna får på så sätt nycklar till en större berättelse, den om hur det svenska samhället fungerar och varför vissa lyckas och andra misslyckas.

Hector & Rasmus

Nöjesguidens Göteborgsredaktör Rasmus Blom träffar Hector Apelgren varje vecka för djupsinniga analyser.

Hämndens Timme

Podcast om häxkraft, politik och kultur med Judith Kiros och Mireya Echeverría Quezada. På Nöjesguiden.

Fredagsbus

En gästpodcast i fyra delar.

Dela en flaska

I podcasten Dela en flaska delar Alf Tumble varje månad en flaska vin blint med en krogpersonlighet.

Boeoes Kaelpodden

En gästpodd i fyra delar. Tor och Leo i Boeoes Kaelstigen i en poddserie där varje avsnitt baseras på en eller flera låtar från kommande plattan. Deras andra album – Overcomes Love, Time & Space kommer 20 maj.