Podcasts

Klassresan #6 med Farnaz Arbabi

I Klassresans sjätte avsnitt träffar vi dramatikern och teaterregissören Farnaz Arbabi, som berättar om sin resa från Iran till Husby och är idag aktuell som en av två konstnärliga ledare för stadsteaterns scen Unga Klara.

Farnaz får berätta om hur hennes uppväxt har påverkat henne och hur hon, som en maktfaktor i kultursverige, använder sin makt för att lyfta nya berättelser. Hur romantiserar man sin uppväxt i orten? Och hur det var att bo i Husby och gå på Bromma gymnasium?

Varför är det nästa bara vita på de större scenerna? Farnaz berättar om hur det är att sätta upp pjäser som Utvandrarna, Invasion och just aktuella Jag ringer mina bröder på Stockholms stadsteater, och om kulturkrocken när hennes mormor träffade kultureliten. Vad hände med akallaborna Midi, Maxi och Efti? Har iranier hybris?

Vidare pratar Mohamed El Abed och Babak Behdjou med Farnaz om de senaste årens debatt kring kunskaper om stereotypa bilder av svarta, såsom Lilla hjärtat, och vem är det som har rätt att känna sig kränkt.

Fortsätt gärna diskussionen på #minklassresa. 

Ladda ner

klassresan-6-med-farnaz-arbabi.mp3

Podcast

Klassresan är ett intervjuprogram med intressanta gäster som delar med sig av sin klassresa. Lyssnarna får på så sätt nycklar till en större berättelse, den om hur det svenska samhället fungerar och varför vissa lyckas och andra misslyckas.

Alla podcasts

Vad blir det för rap?!

VBDFR är en podcast om rap av tre vänner som tillsammans dagligen lyssnat i ungefär 70 år på rap.

The Power Meeting Podcast

Tre killar (Amat Levin (SWE), Jonathan Rollins (US), Peter Smith (SWE)) diskuterar, dissikerar och delger vitt skilda ämnen som slanguttryck, pubertet, åldrande och annat. Ur ett amerikanskt/svenskt/MTV/80's babies-perspektiv – ibland hejdlöst roligt, men alltid intressant – levererar dom quotables samlade runt en mikrofon och en flaska konjak. Finns där poddar finns!

Singelrådet

Singelrådet är podden som värnar om alla singlars bästa. Här tar alla samtalsämnen avstamp i något självupplevt som av någon anledning måste ventileras och sönderanalyseras.

Ni e med oss

Ni är med oss är en av podcast av Mahan, Arjan och Victor. Podcasten gästas av olika inspirerande, kreativa och intressanta människor.

Mord mot mord

Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens allvarligaste ämne.

Konversation

Ett samtal mellan två av vår tids ledande kreativa röster inom konst, teater, litteratur, film, musik och media. I samarbete med Nöjesguiden.

Klassresan

Klassresan är ett intervjuprogram med intressanta gäster som delar med sig av sin klassresa. Lyssnarna får på så sätt nycklar till en större berättelse, den om hur det svenska samhället fungerar och varför vissa lyckas och andra misslyckas.

Hector & Rasmus

Nöjesguidens Göteborgsredaktör Rasmus Blom träffar Hector Apelgren varje vecka för djupsinniga analyser.

Hämndens Timme

Podcast om häxkraft, politik och kultur med Judith Kiros och Mireya Echeverría Quezada. På Nöjesguiden.

Fredagsbus

En gästpodcast i fyra delar.

Dela en flaska

I podcasten Dela en flaska delar Alf Tumble varje månad en flaska vin blint med en krogpersonlighet.

Boeoes Kaelpodden

En gästpodd i fyra delar. Tor och Leo i Boeoes Kaelstigen i en poddserie där varje avsnitt baseras på en eller flera låtar från kommande plattan. Deras andra album – Overcomes Love, Time & Space kommer 20 maj.