Podcasts

Klassresan #11: Hanna Hellquist

”Min mamma skulle aldrig säga att 'du har ett helt annat kulturellt kapital än jag', hon skulle säga 'där är Pernilla Wahlgren, ta fram kameran'. ”

Klassresans elfte avsnitt träffar Mohamed El Abed journalisten och programledaren Hanna Hellquist och hennes hund Ines, för första gången i Klassresan-historia inför publik. Under våren sänder nämligen Klassresan från Poddstudion på Kulturhuset en fredag i månaden. För musiken står alltid DJ Taro och denna gång uppträde Malcolm B.

Hanna tar oss med på sin klassresa från Karlstad, via en studentlägenhet i Bellevue, till vardagen som en av Sveriges folkkäraste programledare. Hon och Mohamed pratar om hur det är att vara ensambarn och växa upp med massa djur i Karlstad, och hur hon ser och upplever sin klassresa genom sina föräldrar.  Självklart passade de på att prata om klass på Dagens Nyheter och Sveriges Radio. Vad händer när man inte längre ses som en underdog och har en helt annan position i berättandet? Dessutom innehåller avsnittet information om hur man minglar på amerikanska ambassaden.

”Jag hade samma lön som min mamma när jag fick mitt första jobb på DN."

Ladda ner

klassresan-11-hanna-hellquist.mp3

Podcast

Klassresan är ett intervjuprogram med intressanta gäster som delar med sig av sin klassresa. Lyssnarna får på så sätt nycklar till en större berättelse, den om hur det svenska samhället fungerar och varför vissa lyckas och andra misslyckas.

Alla podcasts

Vad blir det för rap?!

VBDFR är en podcast om rap av tre vänner som tillsammans dagligen lyssnat i ungefär 70 år på rap.

The Power Meeting Podcast

Tre killar (Amat Levin (SWE), Jonathan Rollins (US), Peter Smith (SWE)) diskuterar, dissikerar och delger vitt skilda ämnen som slanguttryck, pubertet, åldrande och annat. Ur ett amerikanskt/svenskt/MTV/80's babies-perspektiv – ibland hejdlöst roligt, men alltid intressant – levererar dom quotables samlade runt en mikrofon och en flaska konjak. Finns där poddar finns!

Singelrådet

Singelrådet är podden som värnar om alla singlars bästa. Här tar alla samtalsämnen avstamp i något självupplevt som av någon anledning måste ventileras och sönderanalyseras.

Ni e med oss

Ni är med oss är en av podcast av Mahan, Arjan och Victor. Podcasten gästas av olika inspirerande, kreativa och intressanta människor.

Mord mot mord

Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens allvarligaste ämne.

Konversation

Ett samtal mellan två av vår tids ledande kreativa röster inom konst, teater, litteratur, film, musik och media. I samarbete med Nöjesguiden.

Klassresan

Klassresan är ett intervjuprogram med intressanta gäster som delar med sig av sin klassresa. Lyssnarna får på så sätt nycklar till en större berättelse, den om hur det svenska samhället fungerar och varför vissa lyckas och andra misslyckas.

Hector & Rasmus

Nöjesguidens Göteborgsredaktör Rasmus Blom träffar Hector Apelgren varje vecka för djupsinniga analyser.

Hämndens Timme

Podcast om häxkraft, politik och kultur med Judith Kiros och Mireya Echeverría Quezada. På Nöjesguiden.

Fredagsbus

En gästpodcast i fyra delar.

Dela en flaska

I podcasten Dela en flaska delar Alf Tumble varje månad en flaska vin blint med en krogpersonlighet.

Boeoes Kaelpodden

En gästpodd i fyra delar. Tor och Leo i Boeoes Kaelstigen i en poddserie där varje avsnitt baseras på en eller flera låtar från kommande plattan. Deras andra album – Overcomes Love, Time & Space kommer 20 maj.