Podcasts

Klassresan #3 med Alexander Salzberger

I Klassresans tredje avsnitt får vi möta skådespelaren Alexander Salzberger, som målar upp sin egen resa - från ett missbrukarhem, via klyschiga hemmafester på Södermalm, för att till slut äga Dramatens scen med sin egenskrivna föreställning.

I samtalet med programledarna Mohamed El Abed och Babak Behdjou tar Alexander med oss till teaterns stora inträdesprov, monologer för polarna i Vällingby och den första gången han faktiskt inte blev typecastad i den typiska förortskillerollen. Tillsammans diskuterar de omöjliga skådespelardrömmar och hur man verkligen lär känna sina föräldrar. 

Dessutom berättar Alexander om sin relation till Ken Ring och vad den egna familjen har haft att säga om hans klassresa. 

Fortsätt gärna diskussionen på #minklassresa. 

Ladda ner

klassresan-3-med-alexander-salzberger.mp3

Podcast

Klassresan är ett intervjuprogram med intressanta gäster som delar med sig av sin klassresa. Lyssnarna får på så sätt nycklar till en större berättelse, den om hur det svenska samhället fungerar och varför vissa lyckas och andra misslyckas.

2 kommentarer

Skriv kommentar

Bild för Anders Svensson
Anders Svensson

Podden är makalöst bra. Känner inte till Mohamed och Babak sen tidigare, men fan vad de är roliga ihop. Varför har man inte hört talas om den här podden, hur många säsonger har de kört och vilka är programledarna? SÄkert en del av den etablerade reklamvärlden som alla andra som kör poddar idag. Alexander verkar f ö klipsk. Vill ha fler avnsitt som de med Alexander och Henock. VÄntar på nästa avsnitt med spänning. ps har varit i Kista flera ggr, inte nåt ghetto, bara segregerat.

Bild för Cissi G
Cissi G

Mohammed & Babak= nya Alex & Sigge = nya Filip & Fredrik. Så dunderbra ihop! Fler avsnitt tack, nu nu nu. Alexander, bästa avsnittet so far. Triviala & rappa kommentarer lyfter Klassresan över höjdernas höjder.

Alla podcasts

Vad blir det för rap?!

VBDFR är en podcast om rap av tre vänner som tillsammans dagligen lyssnat i ungefär 70 år på rap.

The Power Meeting Podcast

Tre killar (Amat Levin (SWE), Jonathan Rollins (US), Peter Smith (SWE)) diskuterar, dissikerar och delger vitt skilda ämnen som slanguttryck, pubertet, åldrande och annat. Ur ett amerikanskt/svenskt/MTV/80's babies-perspektiv – ibland hejdlöst roligt, men alltid intressant – levererar dom quotables samlade runt en mikrofon och en flaska konjak. Finns där poddar finns!

Singelrådet

Singelrådet är podden som värnar om alla singlars bästa. Här tar alla samtalsämnen avstamp i något självupplevt som av någon anledning måste ventileras och sönderanalyseras.

Ni e med oss

Ni är med oss är en av podcast av Mahan, Arjan och Victor. Podcasten gästas av olika inspirerande, kreativa och intressanta människor.

Mord mot mord

Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens allvarligaste ämne.

Konversation

Ett samtal mellan två av vår tids ledande kreativa röster inom konst, teater, litteratur, film, musik och media. I samarbete med Nöjesguiden.

Klassresan

Klassresan är ett intervjuprogram med intressanta gäster som delar med sig av sin klassresa. Lyssnarna får på så sätt nycklar till en större berättelse, den om hur det svenska samhället fungerar och varför vissa lyckas och andra misslyckas.

Hector & Rasmus

Nöjesguidens Göteborgsredaktör Rasmus Blom träffar Hector Apelgren varje vecka för djupsinniga analyser.

Hämndens Timme

Podcast om häxkraft, politik och kultur med Judith Kiros och Mireya Echeverría Quezada. På Nöjesguiden.

Fredagsbus

En gästpodcast i fyra delar.

Dela en flaska

I podcasten Dela en flaska delar Alf Tumble varje månad en flaska vin blint med en krogpersonlighet.

Boeoes Kaelpodden

En gästpodd i fyra delar. Tor och Leo i Boeoes Kaelstigen i en poddserie där varje avsnitt baseras på en eller flera låtar från kommande plattan. Deras andra album – Overcomes Love, Time & Space kommer 20 maj.