Podcasts

Klassresan #14: Patrik LundbergI det fjortonde avsnittet av Klassresan möter Mohamed El Abed journalisten och författaren Patrik Lundberg.

”Vi lever i ett samhälle där det går att göra narr av asiater utan att någon bryr sig. ”

Patrik tar med oss på sin klassresa som adopterad från Korea, till uppväxten i Sölvesborg med en ensamstående mamma, vidare tills drömmen går i uppfyllelse: att få skriva krönikor i Aftonbladet. Mohamed och Patrik pratar pepparkaksgubbar, känslan när läraren skulle läsa upp ens namn i skolan, och om att när Patrik växte upp var Jimmie Åkesson, som gick på samma högstadieskola, hans stora förebild. Är det kontroversiellt att säga så?

"När jag var liten så hade jag tankar på att bli skådespelare, men förstod ganska snabbt. Hur skulle jag kunna bli det, när jag inte sett en enda svensk film med en person med asiatisk utseende?"

Patrik berättar om när han äntligen hittade sina biologiska föräldrar och det visade sig det att de inte var hans riktiga föräldrar. Mohamed blir introducerad för normcore. Självklart pratar de om hur det är att arbeta på Aftonbladet. Patrik rabblar upp alla fördomar som finns om asiater. De avslutar att försöka namedroppa några skådespelare med "asiatiskt utseende" i Sverige.

Ladda ner

klassresan-14-patrik-lundberg.mp3

Podcast

Klassresan är ett intervjuprogram med intressanta gäster som delar med sig av sin klassresa. Lyssnarna får på så sätt nycklar till en större berättelse, den om hur det svenska samhället fungerar och varför vissa lyckas och andra misslyckas.

Alla podcasts

Vad blir det för rap?!

VBDFR är en podcast om rap av tre vänner som tillsammans dagligen lyssnat i ungefär 70 år på rap.

The Power Meeting Podcast

Tre killar (Amat Levin (SWE), Jonathan Rollins (US), Peter Smith (SWE)) diskuterar, dissikerar och delger vitt skilda ämnen som slanguttryck, pubertet, åldrande och annat. Ur ett amerikanskt/svenskt/MTV/80's babies-perspektiv – ibland hejdlöst roligt, men alltid intressant – levererar dom quotables samlade runt en mikrofon och en flaska konjak. Finns där poddar finns!

Singelrådet

Singelrådet är podden som värnar om alla singlars bästa. Här tar alla samtalsämnen avstamp i något självupplevt som av någon anledning måste ventileras och sönderanalyseras.

Ni e med oss

Ni är med oss är en av podcast av Mahan, Arjan och Victor. Podcasten gästas av olika inspirerande, kreativa och intressanta människor.

Mord mot mord

Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens allvarligaste ämne.

Konversation

Ett samtal mellan två av vår tids ledande kreativa röster inom konst, teater, litteratur, film, musik och media. I samarbete med Nöjesguiden.

Klassresan

Klassresan är ett intervjuprogram med intressanta gäster som delar med sig av sin klassresa. Lyssnarna får på så sätt nycklar till en större berättelse, den om hur det svenska samhället fungerar och varför vissa lyckas och andra misslyckas.

Hector & Rasmus

Nöjesguidens Göteborgsredaktör Rasmus Blom träffar Hector Apelgren varje vecka för djupsinniga analyser.

Hämndens Timme

Podcast om häxkraft, politik och kultur med Judith Kiros och Mireya Echeverría Quezada. På Nöjesguiden.

Fredagsbus

En gästpodcast i fyra delar.

Dela en flaska

I podcasten Dela en flaska delar Alf Tumble varje månad en flaska vin blint med en krogpersonlighet.

Boeoes Kaelpodden

En gästpodd i fyra delar. Tor och Leo i Boeoes Kaelstigen i en poddserie där varje avsnitt baseras på en eller flera låtar från kommande plattan. Deras andra album – Overcomes Love, Time & Space kommer 20 maj.