Varför gråter barnen?

Upfrombelow 16:46 12 May 2015

Har ni hört talas om Bruno Amadio? Inte? Men Giovanni Bragolin då? Eller Franchot Seville? Vad sägs om Angelo Bragolin? Men va, J. Bragolin då?

Nähä.

Det är konstigt. För förutom att han är konstvärldens Diddy råkar Giovanni Bragolin nämligen OCKSÅ vara upphovsman till några av Sveriges mest populära tavlor. Men Hanna, har du aldrig varit hemma hos en singelkille som älskar svarta skinnsoffor, Captain Morgan och PornHub någon gång, Sveriges mest populära tavlor är ju de där Paul Riesser-bilderna med bajenmotiv från Gallerix!, kanske du tänker då. Nehej du, kompis. För mer populära ändå är faktiskt de målningar föreställande gråtande barn som år 1978 fanns i cirka 1,3 miljoner exemplar i svenska hem.

Ni kanske tror att jag bara hittar på den här siffran, eftersom den låter så sjuuuuukt osannolik. Vissa av er kanske träffat ett gråtande barn och känner en naturlig skepsis inför påståendet att så många människor skulle vilja ha tavlor med detta motiv i sina hem. Men nej, jag fick faktiskt siffran från min kompis universitetsbibliotek (och om någon här tvivlade lite på sin uppfattning av mig som riktigt osoft person finns nu denna fakta tillgänglig: jag gör alltså research inför blogginlägg).

Så, vad känner ni inför Rupert Murdoch? Visst, supertrist att han älskade Thatcher, hackade mordoffers telefoner, mutade poliser, är pro-Israel, hatar socialism, och så vidare, men EN rolig sak har flintskalliga Elliot Carver ändå gjort.

The Sun, en tidning Murdoch äger, ordnade nämligen under halloween år 1985 ett TAVELBÅL för att bränna Bragolins verk. Alltså, egentligen var det ju för att bevisa nån urban legend om att det vilade en förbannelse över målningarna och att de därför inte kunde brinna, bla bla, men ändå. En kul grej att göra för att vara en person som älskar tråkighet så mycket att han typ stämmer Microsoft i tio år, hänger med David Cameron, är lätt islamofob, och vill att Mitt Romney ska bli president.

Det här tavelbålet för mig exakt dit jag ville, nämligen till en av de myter som omger målningarna. World wide web säger att det vilar en förbannelse över tavlorna. VARFÖR?. Kanske ni undrar.  Jo, för att barnen gråter. Olika superfula hemsidor med Windows 95-vibbar säger att Bragolin plågade barnen för att få dem att gråta, och att de därför bringar olycka över de hem i vilka de hänger. TÖNTERIER, säger jag. Bragolin plågade inte barnen för att få dem att gråta! Förklaringen till varför de gråter (som alltså inte är att de måste hänga hemma hos tanter som älskar porslinsfigurer) är helt uppenbar för vem som helst som ens sneglat på bilderna, nämligen:
Hon kom inte in på Kåken.Hans Joy Division-coverband spelade på Debaser och typ ingen kom.Han fick inte köra katten i mixern.Hon kom inte in på Södra Latin.Någon snackade skit om Da Matteo.INGEN bryr sig om omvänd sexism!Debaser Slussen stängde :'(DU GICK INTE MED I GREENPEACE.

Fler blogginlägg från Upfrombelow