Jag har tre kronor i fickan för jag älskar Sverige så mycket

Upfrombelow 18:12 28 May 2015

"Jag är inte en dålig människa för att jag är emot organiserat tiggeri, jag bryr mig bara om svenskarna och Sverige så mycket."
"Jag är emot organiserat tiggeri för jag BRYR MIG OM människor och vill inte att de ska utnyttjas av kriminella ligor."
"Det är taskigt att ge pengar till tiggare för om vi ger dem signaler att det lönar sig att komma hit kommer de bara leva i misär här."

... är saker folk som kanske känner i maggropen att de är lite, lite dåliga människor ofta brukar säga för att övertyga sig själva om motsatsen. Jag är här för att säga åt er att ni gör rätt! Självklart skänker ni inte pengar till superduperfattiga och -utsatta människor, just FÖR ATT ni är bra människor! Jag tycker att ni gör en god gärning. Det finns så många andra, och ärligt talat mycket bättre saker att göra med de där tre enkronorna du har längst ner i fickan. Varför skulle du hjälpa någon att överleva, när du istället kan ha kvar dem där och klinka som en sheriff i vilda västern när du går på stan? Varför skulle du välja bort möjligheten att, exempelvis, köpa tre sånadär tuggummikulor i en automat, tugga dem och sen blåsa en skyddad liten bubbla som du kan fortsätta leva i för resten av ditt liv?

Tänkte väl.

Är du inte helt övertygad? Känns det fortfarande lite dåligt i magen? Vad konstigt. Jag undrar varför det är så. För det är ju inte så att de som hjälper utsatta individer ofta är föredömliga medmänniskor, heller. Kolla bara på Jesus. Han var ju en erkänt superbra person (källa: Bibeln, Gud fader själv, 2,4 miljarder kristna världen över), och han tyckte ju också att det var fel att hjälpa folk. Ett av hans mest kända bevingade ord är ju faktiskt att "tiggeri och väpnat rån är samma sak, bara med olika sorters bössor". Det har ni säkert hört. Här har jag dessutom tagit fram en tavla, målad av Bartolomé Esteban Murillo, där han visar sin tomma hand för att signalera att han inte tänker ge några pengar.

Så du ser. Skit i magkänslan, moralen är på din sida! Känns det inte lite bättre att inte hjälpa de som har det svårt nu? Vad bra.
För du är ju en bra person, egentligen.
Du har ju faktiskt bara tre kronor i fickan för att det är patriotiskt.

Fler blogginlägg från Upfrombelow