Killar har förstört tjejers utekvällar i flera hundra år

Upfrombelow 13:19 27 Apr 2015

Jag heter Hanna och jag hatar helg. Ni vet hur vanliga människor känner inför måndag? Precis så känner jag inför helgen.

Jag skulle gå så långt som att säga att det finns några kvadratmeter i en krets i helvetet där det ALLTID är fredagkväll. Inte för att jag är någon borgerlig arbetsdröm (det är jag), eller för att jag jobbar inom krogbranschen (det gör jag inte längre) utan för att jag är en normal tjej. Vet ni ens hur det är att vara en vanlig brud och försöka ha lite kul i samma värld som killar FINNS i? Vissa av er gör inte det. Så jag tänkte visa. Med konst! För det var nämligen inte bättre förr heller; killar har förstört tjejers utekvällar i flera hundra år.Det börjar redan på väg ut. Man sitter helt lugnt med sitt vanliga egna ansikte som man tror att man får bestämma över själv, lyssnar på typ Ginuwine, och den jobbigaste ur grabbgänget i fyran bakom tycker att man ser för sur ut. "Le lite!", skriker han för att överrösta Pony, för ärligt talat, ska killar verkligen behöva kolla på sura ansikten när de försöker ha kul? Ska tjejer verkligen få förstöra den goda stämningen i kollektivtrafiken? Skulle inte tro det. Tunnelbanan är en plats att ha KUL på.Sen kommer man till krogen. Man vill kanske avhandla outfitval, miljöpolitik, eller hur veckan varit med sina kompisar. FEL! Trist att du sitter på en offentlig plats, för nu måste du gå tio meter bort till mina kompisar! De vill säga hej! Vi gillar dina skor, var inte så otrevlig! Vi vill bara snacka lite! Kom igen nu, var inte så jävla tråkig! Vem som helst tycker att det är roligare att svara på frågor om vad man jobbar med än NÅGOT ANNAT!Jaha, din kompis lämnade dig ensam i två minuter för att gå på toaletten? Don't mind if I sätter mig ner och börjar snacka lite. Sådär ser alla tjejer ut när de spelar hard to get men egentligen är riktigt sugna på att höra om min aktieportfölj. Är det där insmugglad sprit du häller i ditt glas? Vad hette du nu igen?Skratt och skoj! Här stod du och rökte ifred när jag, full och spexig snubbe, gjorde spaningen att du skulle passa MYCKET bättre i utsläppt hår! Så! Fixat! Varsågod!Riktigt fittigt att få mig, top stylist, utslängd för att jag bara ville hjälpa dig att bli snyggare. Trist stil. Ni feminister vet inte hur man har kul. Jag ville bara HJÄLPA dig.Tjena tjejer! Jag ser att ni två är MITT UPPE i ett samtal, har ni något emot att jag avbryter och börjar prata om något mer intressant, dvs mig själv, istället? Okej, schysst, vad vet ni om att vara framgångsrik säljare och att bo vid Sankt Eriksplan?Trist för er att ni står och dansar här. Jag vill också stå här. Precis där ni är. Har ni sett min vevarmsdans? Den är så bra för den passar till all musik. Det är bara att anpassa takten. Och jag orkar hålla uppe mina armar skitlänge för när jag gymmar tränar jag BARA armar. Hallå, vart ska ni?Jaså, det är här ni sitter? Jag har letat efter er hela kvällen. Varför drog ni? Var det för att ni inte ville prata med mig, för det är ju HELT SJUKT om det vore så. Att ni går för att ni inte vill hänga. Det låter ganska osannolikt. Jag tänker anta att ni vill snacka med mig och att det var därför ni gick.Men VAD FAN, jag trodde du ville! Jag köpte faktiskt en drink till dig, jävla DRINKLUDER. Hallå. Hallå. Hallå. Hallå. Tjejen. Hallå. Här är jag. Du. Hallå. Jag ser att du lyssnar på musik, du kanske inte hör mig. Jag viftar framför ditt ansikte med händerna lite så att du fattar att jag vill ha kontakt. Hallå. Ja. Hej. Vad jag vill? Jag ville bara snacka lite. Vi är de enda på den här perrongen och jag satte mig bredvid dig. Hur har din kväll varit?

HAHAHA, trodde du att du skulle få vara ifred ens klockan fyra på morgonen? Tough shit gumman. Du är faktiskt på speeddatingstället tunnelbanan. Här är du instängd med mig i minst två minuter till.Ursäkta, men varför skulle jag inte få följa efter kvinnor hem från tunnelbanan? Jag gör det för att se till att INGET HÄNDER! Så att de slipper vara rädda! De fattar väl att jag inte skulle göra något, JAG ÄR FAKTISKT EN BRA KILLE.

Så nä. Det var inte bättre förr. Killar har alltid varit jobbiga as. Men nu är åtminstone kärnlösa vindruvor uppfunna, så jag tycker att samtiden vinner. Trevlig arbetsvecka!

Det här är Hannas första blogginlägg hos Nöjesguiden, läs välkomstintervjun med henne här.

Fler blogginlägg från Upfrombelow