Partytweets!

Supervalbloggen 00:42 18 Mar 2014

Hallåaa! Missade ni partiledardebatten igår? I sådana fall: AJA BAJAA, vad håller ni på med!?! (Låt mig gissa: lever rich and fulfilling lives :-//). Lyckligtvis för er var jag hemma igår, ensam förutom en påse godis o ett starkt behov av att långsamt känna irritationen växa. Så jag livetweetade hela partiledardebatten! *livsnjutare*

party1.jpg

Ja, DETTA är genuint va jag lyssnade på, tyst, i bakgrunden. För spänningens skull. Plus: EN månad kvarrrr jag dör.

Är du en person som älskar sifferdribbling? Finns det ingenting du gillar mer än när någon, möjligtvis, har ett HÅL i brallan/budgeten på TV? Men det är inte hundra helt säkert att hålet e där? Men kanske?!?! För då var denna showdown mellan Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven FÖR DIG.

Men om du är som jag var den mest spännande biten med hela debatten Reinfeldts djärva val av en vindruvslila slips. 

partweets.jpg

 

VINDRUVSLILA. Vad innebär det?? Den orangea/röda slipsen Reinfeldt rockade förut kunde man ju tolka som att den signalerade någon form av sossemärkning -- men lila!? En snabb titt på Wikipedia och jag finner DETTA:

"Purple was the color worn by Roman Emperors and magistrates, and later by Roman Catholic bishops. Since that time, purple has been commonly associated with royalty and piety."

. Tänker Reinfeldt satsa på att 1. bli envåldshärskare/kejsare med hela Norden som sitt imperium eller 2. göra en Ulf Ekman?? Vad tror alla fashion folks därute?! Att jag försöker distrahera mig själv från en extremt monoton debatt genom långsökta konspirationsteorier? Naaaw.

party2.jpg

Jepp. This actually happened *slår pannan i bordet*

Men en stor del av debatten bestod av att båda partiledarna uppenbarligen var medvetna om, och obekväma med, hur lika de var. Satt och väntade ivrigt på att någon skulle utbrista: "Din härmis!!" "Spegel!!!"

party3.jpg

Det är synd. För jag (och jag tror att jag talar för hela det svenska folket *ödmjuk*) skulle gärna ha sett Reinfeldt och Löfven prata mer ideologi. Vad tycker ni om världen och samhället? Vad vill ni bygga för Sverige? Vad är det för hjärtan som bankar bakom de grå kostymerna!?! Istället blev det lite tjafsande om siffror, plus att båda menade att de egentligen var rätt lika. Tänkte mest såhär:

party4.jpg

"They ssstole it from usss! Sneaky little moderater!!"

Annars kan de ju göra kändisgrejen och bara bli ihop?

party5.jpg

Alla älskar ju Brangelina o kidsen??!

Sedan var det dags för en debatt mellan Jimmie Åkesson och Gustav Fridolin. Off to a tuff start när Åkesson hävdade att Miljöpartiet bedriver en EXTREMISTISK politik. Alltså inte för att vara den, men Miljöpartiet är ju bara extremistiskt för folk som tycker att det är "helt crazy" att värma kaffe i mikron. Det är extremistiskt för människor som tycker att raggsockor i glada färger är "whacky". Det är liksom lika extremt som att släppa lite för mycket på bromsen i nedförsbacken när man cyklar hem från skogen en alldeles mild vårdag i april när fåglarna kvittrar från grenarna.

Ja, men ni fattar. Det hela blir ju ännu knäppare när Åkesson påpekade att Miljöpartiet har radikala rötter, men skakade på huvudet när Fridolin kontrade med att Sverigedemokraterna har rasistiska och nazistiska rötter.

Ni vet när Åkesson påstod att han inte var medveten om partiets ideologi när han gick med? Min stilla undran: har någon... upplyst honom än? Går han fortfarande omkring o tror att Sverigedemokraterna föddes ur en vag olustkänsla gentemot EU-projektet? Cuz someone... needs to tell him. Alternativt: kan ingen fixa ett Historierevisionism-Bingo?? Så kan vi åtminstone ha lite family fun medan han kör.

party6.jpg

o_O will i live 2 fight another day O_o

All in all: Gustav Fridolin pratade miljö, Åkesson hade inte sådär jättemycket att säga om miljö. Förvånande. Sedan pratade de lite om invandring (näeeh!?!), och även där framstod Fridolin som solid. Åkesson körde på den patenterade antingen-eller-metoden ("antingen har vi invandring eller bistånd!" "antingen får du lunch eller middag!" "antingen får du förmågan att flyga eller andas eld!").

party7.jpg

Nej, nästa gång vill jag ha mer politik, mindre siffror, mer wrestling. Och mer djup. En sak tar jag dock med mig från Agendas Partiledardebatt, och det är detta:

party8.jpg

rawrrr. call me!

Fler blogginlägg från Supervalbloggen